jag

jag

måndag 28 november 2022

Skrattande tv4 morgon och elpriserna

 

Jag följer nyheterna varje måndags morgon noga, för där redovisas runt kl 10.00 veckans elpriser beroende på vind.

I morse pratades det om elen i veckan. i dag är den över 2 kr kw. på onsdag och torsdag övver 4 kr kw. "då börjar det att kännas" säger en av programledarna och alla skrattar. Jag fick panik.

4 kr kw är över 5000 kr för oss. stiger priset till 5 kronor är vårt pris 11000 kr att betala.

Jag har nu på morgonen räknat och räknat. Med dessa matpriser, elen och bensinen är kostanden ca 

10 000 kr över vår inkomst, det fattas alltså 10 000 kr i månaden. Då ska ni veta att vi inte har värmen på!


Men detta med elen, hur har vi kunnat göra oss beroende av vind och vatten?

Visst klimatet. Vilka dårar  ser inte hur illa det är? 

Det är kallt och det blåser inte då stiger vårt elpris till 5-8 kr i vinter.

Jo de sa det på tv i helgen. Elen kommer bli dubbelt eller tredubbelt högre. Maten ska gå upp med 20%. Ekonomen i rutan sa att man nu får räkna med en kostnad för  på 10 000 kr för en familj på fyra.

Läggtill bensinpriset som de räknar med ska ligga på runt 23.00 kr.

Våra lån skall höjas till 6% ränta. flera tusen mer i månaden.

Den här ekvationen går inte ihop.

Jag håller med Dagostar om att vi behöver svenska priser, varför ska vi betala exporten och miljonrullningen in till elbolagen?

I valet hette det att vi skulle kompenseras.

Nu stod de i tv och sa att om vi sänker priset så kan inte elbolagen investera i nya vindkraftverk. Men vi ser ju redan nu att det inte fungerar. Ska vi bli ännu mer vindkänsliga? 

Jag ville ha solceller men får inga lån. Trots att regeringen vill att vi ska investera i i energi smarta lösningar. 


Gäller allt detta bara rika människor?

För om det inte gör det, hur tänker de då?


lördag 12 november 2022

Politiker som inte har verklighetsförankring

 


Jag är så besviken.

Alla partier lovade tjock under valet och nya regeringen har redan brutit alla sina vallöften.

Vi skulle få 6 kr lägre bensinpris vid pump, som det lät dagen efter valsegern. Det blev 13 öre.

Vi skulle få höjda pensioner, ja de rikaste och de som jobbar efter 65. Men vilken grovarbetare klarar av att jobba ens till 65?

Det är rumpnissarna de som sitter av sin arbetsdag och sen gnäller på att de är så trötta. De kan i princip jobba tills de fylller 100 år.

Vi skulle få kompensation för de höga elpriserna, så ble4v det inte. Vi kan få tillbaka lite på de höga priserna i somras typ. Men vi fick kompensation i somras. Nu ska vi få tillbaka på den förbrukning vi hade förra året. men vi som snålat och inte haft värmen på vi får frysa en vinter till.

Vi skulle slippa vindkraften, det skulle byggas kärnkraft, något jag är positiv till. Vi kan inte bygga vår elförbrukning på om det blåser och regnar. Så soliga vindstilla dagar kan elen bli hur dyr som helst. Helt sjukt.

Jimmie Åkesson sa i veckan att han inte hittat något i FN:s klimatrapport som styrker att vi är mitt i en klimatkris. Men när somliga länder dränks andra inte fått regn på åra tal och värmen i Europa stiger över 42 C sommartid, vad är då det? Halva världen står i brand, bokstavligen. Afrika torkar elefanterna ihjäl.

Isen smälter och inlandsisen försvinner. Ingen klimatkris? vad är då detta som vi alla ser på TV varje kväll?

Iså fall har vi ingen kriminalitet heller, trots ett tiotal skjutningar i veckan.

Jag undrar lite vad Ulf och Ebba har i rockärmen?

Här har SD får igenom den mesta av sin politik.

Men den är ju inte genomförbar. Kärnkraften tar 30 år att bygg, tidigast, om man nu kan komma överens om vem som ska betala.

Reduktionsplikten kan inte sänkas förr än tidigast 2024 och då kanske det blir mer plus minus noll på grund av alla andra pålagor för miljön.

Det finns inga fängelseplatser för alla som nu ska åka dit på längre straff och för fler förseelser. Att hyra fängelse utomlands går inte, om man inte ändrar grundlagen. Förr var man tvungen att ha ett val emellan för att kunna göra grundlagsändringar, är det borta?

Ebba lovade att vi nu skulle få en likvärdig vård, i morgon typ på fredag lät det som. men det tar 10 år att förändra sjukvården och förstatliga den. Skolan skulle få så många nya incitament/åtgärder de kan använda, när då? skolan har blivit alla Liberalers lekstuga. Tack Björklund för att du förstörde världens bästa skola och gjorde den till den absolut sämsta. Nu ska liberalerna ordna upp det som de själva monterat sönder. Det kommer inte bli bättre.

Vi ska öka straffen sänka bidragen för nya svenskar och annat löst folk. Jaha och på så sätt lösa kriminaliteten. Har de inte fattat att folk blir kriminella och missbrukare av utanförskap och fattigdom?

Samtidigt tar man bort 20000 platser på kommunal yrkesutbildning precis när vi är på väg in i en ekonomisk katastrof med höga räntor, dyr mat och svindlande elpriser och såklart arbetslöshet.

Allt fler får gå från jobbet. Ändå har vi en inflation och det lär inte bli lägre nu till jul. 

Vi har inga pengar, vi har knappt till mat när räkningarna är betalda, så det är inte jag som haft köpfest. Nä det är killarna på Djursholm och kärringarna som handlar på södermalmshallen lite löjrom till toasten och en hummer för 10 000 till lunch.

2024 skall alla bilar som går på bensin och som är äldre än 10 bort. Samtidigt som man tog bort klimatbonusen på 70 000 kr för köp av elbil. Rätt i och för sig för den som kan slänga upp en halv miljon på en bil han kan lägga de där små pengarna också.


Så hur ser verkligheten ut?

Det är fruktansvärt stora klyftor i samhället, vi som hänger på gärdsgården och de som som svischar för bi i porschen. De har en årslön i månaden, får tidigare pension men jobbar längre och tjänar mer på det också.

Invandrarbarn och andra ungar i utanförskapsområdena har ingen framtids tro, nej hur fan ska de kunna ha det? De har ju ingen framtid i detta Grönköping till Sverige.


Vi har fler läkare än någonsin och det är läkarbrist. Varför? Jo förr när jag var barn jobbade läkaren dygnet runt. När morsan ringde min doktor klockan två på natten för att jag hade ett astmaanfall så kom han på 10 minuter. Läkaryrket var ett kall. Nu sitter unga blivande doktorer kanske med en mygga i örat och halkar igenom utbildningen i bara farten. När man väl är där kan man jobba effektivt max 2 veckor i månaden. Jag vet läkare som jobbar som staffetläkare på sina lediga dagar på annat sjukhus i tillexempel Norge. Lönen blir runt en mille och lite till per år. Så vi har fler läkare som jobbar hälften så mycket som de gjorde förr. Sjuksköterskebrist och de som jobbar jobbar på knäna. Inte alls konstigt, det blev resultatet när man på 90-talet tog bort alla undersköterskor och sjukvårdsbiträden. Alla skulle ha högre kompetens. Visst men de fick mycket mer att göra. Färre som gör allt... det är likadant överallt.

I verkligheten har du bara existensberättigande om du är högutbildad man i 30 års åldern.


och om du som kvinna lyckas nå chefsjobbet så blir du "by automatik" en hagga som går över lik. Jag har inte haft en enda trevlig kvinnlig chef.

Jag hoppas vi alla överlever detta stålbad de rika politikerna har gjort i ordning till oss fattiga. Många gamla kommer hamna på gatan.


onsdag 29 juni 2022

Jag vet inte vad jag vill, vart jag ska eller ens vem jag är.???

 

I bland tappar man fotfästet.

Jag är mitt i en ny tillvaro. Jag har fått typ 2 diabetes, jag har fått för höga blodfetter och för högt blodtryck.

Jag mår skit, trots medicinerna. Fast det är nog bara huvudet.

Jag känner mig fast i något jag vill bort från. Älskar förvisso min trädgård.




Men oron för huset vi skulle börjat måla i sommar och byta bräder på, det går nu inte eftersom vi går back ca 3000 i månaden, så där rök sparkapitalet.

Jag har till och med börjat ta ut min pension för att allt ska gå runt. Jag blir ändå inte så gammal...

Jag oroar mig för min något halsstarrige son som lyssnar men ändå inte gör som man säger, trots att jag alltid har rätt.

Jag oroar mig för min dotter som blir allt sjukare, diabetesen har satt sina spår, höga kolesterolvärden, njurproblem bara för att nämna några nya.

Maken mår heller inte så bra och vi drar inte alls jämt längre. 

Min kropp vill inte mer, vill inte vara en varannan dags människa. Ena dagen ute i trädgården eller städningen och nästa i sängen. I midsommar blev allt kaos.

Jag ville vi skulle städa och göra allt färdigt till midsommar helgen före midsommar. För att jag också skulle få njuta av helgen. Men då skulle svärföräldrarna handla, vilket jag förstår. men det försatte mig i ett kritiskt läge. Jag fick helt enkelt göra det mesta själv. För allt ska ju göras imorgon, vilket aldrig sker.

På onsdagen fångade vi in en skadad katt, den hade svansen av sedan i april. Nu hade yttersta svanstippen ruttnat och benet stack ut en 2 cm. Mitt i natten körde vi den till Kvinnersta där jourhemmet mötte upp.

 Så på onsdagen städade jag och rensade det sista ogräset på framsidan, jagade katt och diskade hela disken sen ett par dagar tillbaka. 

Torsdagen var jag helt slut men fick ändå fortsätta med städningen så att vi kunde ta emot Eriks vänner som skulle träffas på fredagen på vår altan. Så kom midsommar afton och det blev stressigt med all matlagning och förberedelser och mitt i allt åkte Kim till Högsjö. Jag ville åkt och tittat på stången på kvällen men Kim kom inte hem förrän det blivit mörkt och alla andra hade druckit...



 På midsommardagen ville jag åka upp till Brevens för att då se stången men då idkade vi plötsligt taxirörelse här. Jag tänkte att jag kunde följa med och hämta barnen men då sa maken att bilen var full.

Så min midsommar var jag ensam och fick sitta snällt i köket och planera mat och fika. Jag fick ingen midsommar.

Nästa år kommer jag inte att sitta hemma, om jag lever. maken får gärna åka hem till sin familj. Men jag ska åtminstone gå ut och äta någonstans. Jag saknar min bil och Kim kan inte fatta vad jag ska med en bil till.

Jo jag skulle vilja jobba lite, nu när ungarna klarar sig själva.

Men då återstår frågan vem är jag, vad klarar jag av att göra. 

Livet är snart slut och jag måste säga att jag är ledsen över att jag aldrig levde det.

När jag träffade Jörgen Gustafsson(mediet) sa han att jag var på rätt väg och att det till och med skulle kunna bli en flytt. Men jag var för spänd för att fråga var jag är på väg för jag vet det då inte. 

Tusen önskningar och tankar far ständigt genom mitt huvud. Men jag är för ledsen för att göra något åt det.

Så vad är det jag vill, vart är jag på väg?


fredag 17 juni 2022

Vi måste kalla saker vid dess rätta namn

 

Det finns ingen klimatkris. Greta vill åtgärda resultatet men ser inte problemet.

Det finns ingen klimatkris, det är en befolkningskris.

Vi är alldeles för många som vill ha det som de rikaste.

Det finns bara en lösning, att vi föder färre barn eller att många fler dör i pandemier.

2 barn per par är nog i alla världens länder, det löser problemet på sikt.

Moderaterna går ut med att det är fel när grannen får mer i bidrag av att vara hemma än att jobba.

För det första så bor inte fattiga människor på samma ställe som de som har pengar.

Eller har du sett en invandrar familj som bor i villa och lever på bidrag?

För det är ju det moderaterna säger. De säger att invandrare som kan för dålig svenska och bor i utanförskaps områden ska få mindre i bidrag.

Men det är ju klyftorna i samhället som gjort att de inte kan få jobb eller ens komma bort från slummen. De har gett upp. Unga svenskar med utländska namn får inga jobb, fast de har adekvat utbildning. Det är rasism men det talar moderaterna inte om, fast det är det de menar.

Alla ska jobba. Även de som dör nästa vecka i cancer. Varför?

Därför att de som jobbar häller nya pengar i fickorna på de företag de jobbar åt. 

Hela Sverige klagar på att det inte går att få personal till skola, polis och vården.

Vart har pengarna tagit vägen?

Ja de har glidit ner som höga löner för de tjänstemän och politiker som styr vårt land. 

För om alla verkligen ville ha en bra vård, ja då skulle ju de som jobbar där ha riktigt bra lön, eller hur?

Nä, de rika de köper provat vård, privat skola och går före i bostadsköer.

Om du undrar vad fan jag talar om se på Uppdrag granskning.

Om jag fuskar med deklarationen får jag böter, fuskar jag med uppgifter till försäkringskassan blir jag avstängd osv.

Men våra högt betalda tjänstemän och politiker kan lura skiten av staten och inget händer. 

Vi måste sänka bidragen, det måste vara lönande att arbeta. Är det verkligen det med ett bensinpris på 23-24 kr? med elpris på 2.00 kw.

Vad signalerar detta?

Att suvarna som väger mest och drar mest bensin fortfarande kommer rulla, för ägarna skiter i bensinpriset det drar de av i deklarationen. 

Du och jag har ingen möjlighet till det.

Dyr el spelar heller ingen roll, Djurgårdsvillan på 300 kvadrat är uppsatt som kontor till firman. 

Hela den här cirkusen vi nu ser handlar om att 2/3 av befolkningen ska få det jävligare och bli fattigare, så att 1/3 av befolkningen, de rika ska kunna köpa ännu en väskjävel för 40 000 kr.

Konsumtion skall bara få ske i det övre skiktet, du och jag kan köpa deras avlagda skit.

moderater och alla andra partier även socialdemokraterna har varit med och förbättrat ekonomin för de allra rikaste. 

Man skyller på invandringen. Ja den kostar men det beror inte på att alla invandrare är arbetsskygga. Det beror på att samhället behöver en stor grupp som står utanför arbetsmarknaden så att man kan hålla nere lönerna.

Sverige har blivit ett av världens sämsta länder att bo i som sjuk, funktionshindrad, gammal och lågutbildad. 

Vi har som sagt flest miljardärer per invånare i hela världen, alltså fler än USA.

Vi skyller alltså på invandrarna men sanningen är de att integrationsarbetet varit noll. Vi behöver dessa "nollor" analfabeter och allt vad de kallats för.

Vi behöver dem för att hålla priserna nere på lyxvaror, hålla vanligt folk borta från köerna till bostäderna i Stockholms innerstad. Vi vill inte att svensson ska åka så mycket bil då slipper de rika köerna, dyra enorma fossildrivna båtar har stort svängrum i hamnen och båtplatser.

Straffbeskatta lyxvaror höj priset på dyra väskor, pälsar, smycken. Sänk priserna på mat, el och bensin.

Höj priset på gåslever, oxkött och hummer.

Sverige har blivit ett rasistiskt land.

Alla fina ungar med klockor för 200 000 kr, kläder för 10 000 kr styck, dyra telefoner.

De kommer till skolan som om skolan var en catwalk. Sen när de fattiga barnen ser detta överflöd och vet att i morgon är det nya dyra prylar och kläder. vad gör det om jag hotar till mig en jacka, en telefon eller en klocka pappan ders köper ju utan problem en ny i morgon.

Nu gnäller de rika, deras barn kan inte längre gå ut som levande reklampelare för rikedomen i familjen.

Vad ska de nu tävla med?

Nej, de rika får skylla sig själva. De har i princip stulit sin rikedom från de fattigare.

Palme var på väg att införa ett jämlikt samhälle där gruvarbetarens insats var lika som chefens. Ingen klarar sig utan den andre.

Vi säljer våra kroppar för pisslöner och stoppar samtidigt pengar i de rikas fickor. När vi blir sjuka eller går sönder får vi inte ens en ersättning vi kan leva på. Jag gjorde mig illa på jobbet, jag har inte bett om att gå sönder. Vad fick jag, inget.


 

söndag 12 juni 2022

Katten Cissi.

 Vi har en katthemskatt. Cissi från Spinnhuset i Hallsberg.


Drömmer om mamma och tuttar så gulligt i sömnen.
Här på fönsterbrädan i köket har jag full koll på allt konstigt de gör vid bordet. I bland luktar det fruktansvärt illa a citron kakor eller chokladbollar.
Vad i jössenamn är det som de gjort här, ser ju ut som kattbajset i min kattlåda och detta äter de.
Låter så mycket ute, men här ser ingen mig.
Längtan till att vädret skall tillåta en misse att gå ut utan att bli blöt om tassarna.


Ibland är livet rätt hårt.
Jag är en osäker liten dam. Jag avskyr bråk.
Jag gillar heller inte höga ljud eller lekande, stojande barn, då kommer jag springande med svansen stor som en flaskborste.
Grannens svarta katt och de illröde här på gatan har bitit mig i ryggen så illa att jag fått åka till veterinären. Nu ställer mattarna upp bakom mig när det kommer andra katter in på tomten.
Jag har i vår varit så orolig att jag fått lugnande medel av veterinären då jag inte vågat gå ut och bajsa utan matte följer med.
Det va så lilla ett tag att jag matvägrade.
Jag är dock vän med Maja och Måns. är nog lite kär i Måns men han är inte kär i mig.💔
Jag älskar min familj, sover gärna på stora mattes enorma mage. Pappa Kim är bästa magkliaren i hela världen. Jag möter honom i dörren varje kväll.
Jag möter alla i dörren, jag är först vid dörren när det ringer på dörren, det kommer så mycket konstiga saker hit, en gång stod det en hund utanför när jag skulle gå ut, så nu är jag på min vakt.
Ja de tror de skaffade katt men sanningen är den jag har skaffat en hel tjänstestab som lyder minsta vink. Jag hittade dem på Spinnhuset, de trodde de skulle köpa en kattunge, men det ändrade jag på.😸


I denna ljuva sommartid....

 



Försommar är den tid på året som jag älskar mest. Den skira grönskan det mjuka suset av nyutslagna blad.













Här den Finska rödbjörken som alla sa skulle dö eller bra få grönablad.
Under den Ryska kornellen hukar sig irisar och aklejor.
Nävor och åter nävor. Dessa underbara blommor i alla sorter har räddat mig. Utan dem hade jag inte kunnat bo kvar. Nu slipper jag rensa ogräs vecka in vecka ut.

Även blad kan vara så vackra att de nästan gör ont i hjärtat. Detta är lungört.



Cissi håller koll.

måndag 9 maj 2022

Lat och arbetskygg. Låtsas sjuk

 

För några dagar sedan fick jag veta att någon sagt till sitt barn att jag är lat och arbetskygg. Att jag påverkat hen att inte vilja jobba.

Ja, det är sånt man kan få rakt i ansiktet som sjuk. Eller att folk frågar om jag är utvecklingsstörd eftersom jag inte jobbar. En liten rättelse, utvecklingsstörda jobbar i dag heltid för det mesta. Med lönebidrag eller aktivitetsersättning.

Jag fick min förtidspension 2003. Då hade man på fkassan försökt få Vingåkers kommun att omplacera mig, varför ska gudarna veta då jag jobbade på fritids och hade kunnat jobba kvar om man bara väntat tills jag blev färdigrehabiliterad. Det hann man inte och jag blev uppsagd.

Jag skickades först till Rehab på sjukhuset, sen till Loka Brunn i en månad, Ami där de trodde jag var utvecklingsstörd, och ville att jag skulle jobba på dc tryckeri för 1000 kr i månaden. Jag var gravid och fick höra att jag skulle ta abort...

Jag är inte utvecklingsstörd.

Jag är handikappad.

Jag har arbetstränat, utretts och befunnits icke arbetsför pga att ryggen och nacken är så dåliga att man inte visste om de skulle hålla för ett arbete. Jag har artros i flera stora leder. Allt detta vet ni ju. Ändå dyker det upp folk i ens närhet som anser att man är inbillningssjuk. Jag har dock röntgen bilder som styrker det jag säger.

Jag har neurologiska problem också. Som i torsdags morgon då jag fick kramper i benen pga att jag sen mars haft ont i ryggen och där svullen ärrvävnad som vuxit in i durasäcken, dvs nerverna är ihop växta med ärrvävnaden och om jag får en sträckning så kissar jag på mig och ändtarmen stänger inte och så kommer kramperna

Jag föll rakt över rollatorn när hälen försvann och jag stod på tårna. Min droppfot utan känsel råkade hamna mellan metallbromsen på rollatorn och hjulet. Där av allt blod. Tyvärr for tårna in under foten och när jag försökte trampa ner och bort krampen bröt jag stortån(igen) och en mellan tå. I går kväll hände det igen att stortån hängde så mycket att den vek sig under foten igen.


Inbillningssjuk.....


Blev en resa till vård centralen i stan. I dag är stortån röd och svart och blånaden från mellan tån är nere vid fotens början och stortån blöder än.

Sånt här händer då och då. I Brevens föll jag rakt in i det gamla elementet och har därför ribbor i pannan än. 

spinalvätskan kommer snart inte fram i nacken, då degregerar kotorna, dvs de krymper och faller ihop som vid benskörhet. 

Inbillningssjuk.

Som ung spådde jag mig hos ett medium i Örebro. Jag hade precis varit hos Rune Hallberg ortoped och fått veta hur dålig min rygg var och att den hade samma status som hos en 80 åring. Då var jag 25 år. 

Mediet sa till mig att jag var sjukare än jag visste och att mitt liv skulle bestå av smärta och sorg.

Han hade rätt, även om jag var arg när jag åkte därifrån.

Terry sa förra året att jag skulle bli frisk och dansa på stor torget.

Det kommer aldrig att hända.

Vi har förresten ingen kaffebryggare heller, som kan gå sönder.

Jag är en varannan dag människa.

En dag pressar jag mig till det yttersta, diskar, städar, tvättar eller rensar ogräs. Sen ligger jag i soffan i en till två dagar. För hela kroppen värken och benen bär mig inte.

Inbillningssjuk, arbetsskygg? Verkligen???


Sverige är smyg rasistiskt

 Det är val snart. Vänsterpartiet ville höja garantipensionen med 1000 kr. 

Fy fan skrek de borgerliga. 

Alla ska få höjd pension, alla utom dem som inte klarat av att jobba ett helt liv. Känner ni igen tongångarna. Arbeit macht frei. 

Alla jobb åt alla. Reklamen där en kvinna med förvridna händer såg ut att utföra en operation. Nä alla arbeten är inte för alla. Handikappade jagas runt i samma tempo som friska på Samhall enligt UG, samtidigt som de nekas smärtlindring av truliga läkare. Funktionshindrade blev av med sin aktivitetsersättning fast de jobbade precis med samma sak och lika länge som de friska.

Men någon höjd pension kommer de inte att få då många av dessa människor inte orkar jobba heltid ett helt liv. 

Jag läste i en veckotidning om en kvinna som blev sjuk och tog ut förtidspension. Sen räckte inte den låga pensionen till hyra, mat och medicin. Hon sökte då bostadstillägg och bostadsbidrag och fick nej eftersom hon frivilligt gått hem i förtid, skyll dig själv. Hon sökte socialbidrag och fick samma svar nu är hon hemlös.

Så vad vill då KD egentligen? jag tror att man vill slippa betala ut pension till invandrare som var sjuka, gamla eller blev sjuka och gamla i Sverige när de kom eller varit här ett tag. Insikten om att människor kan bli svårt sjuka i allt möjligt på grund av att de är traumatiserade av kriget i sitt hemland, är noll. Varför förstår vi inte dessa människor när vi är så förstående mot Ukrainare.? Har det med hudfärg att göra eller religion? Men det håller inte för många invandrare är kristna.


KD vill således höja pensionen för alla utom dem som bäst behöver höjningen. Man vill ge miljonären högre pension hen som har miljoner på banken. men sjuksköterskan, vårdbiträdet, grovarbetaren, jordbruksarbetaren, gruvarbetaren och städerskan ska inget få?

Vart tog devisen en för alla, alla för en vägen?

Kanske är detta det viktigaste valet vi kommer att ha, valet mellan medmänsklighet och invandrar hat.

Såg på ett annat program på TV miljörörelsen mot samhället. Vi ska inte sänka bensinpriset inte stötta elkostanderna. Nu jäklar ska miljömålen verkställas,

 Sverige ska rädda hela planeten skit samma som halva samhällets medborgare blir hemlösa på kuppen. Energiministern sa i fredags att vi alla har ansvar och ska därför se över vår energi försörjning. skaffa solpaneler eller annan värmekälla. vi kan utnyttja ROT 30% lägre kostnad, möjligen har det höjts? Vi ville låna till värmepump vatten/luft eller jordvärme. Banken sa nej eftersom vi har för låg inkomst. Vi har alltså inga betalningsanmärkningar, än. Så vi får inga banklån, vi har inte råd att ha värmen på, snart har vi inte råd att duscha, tvätta mm. Och matpriserna kommer tredubblas. Vi får välja mellan att äta eller åka bil. Pappa kommer får säga upp sig om bensinen stiger mer. 

I programmet talade man om hur man ska få med sig medelklassen, de fattiga skiter man i. Alla ensamstående föräldrar, sjuka, gamla, handikappade, funktionshindrade och lågavlönade.

Snacka om att gynna en elit och vända ryggen åt de misslyckade eller som Gudrun sa de får skylla sig själva att de inte gjorde karriär. 

Det verkar helt främmande för eliten i Sverige att alla inte har kropp eller huvud att göra karriär. Att somliga precis som på 1800-talet får göra skitjobbet åt överklassen. Vi är faktiskt på väg till baka dit med mössan i näven och böjd nacke. 

Och det skall du veta att det är precis så M,KD mfl vill. Billig arbetskraft, billiga lyxvåningar, billiga bilar och rena tomma vägar då få kommer har råd att köra bil. Tomt också på utlandsresorna.

Alla ni som inte har en inkomst på över 100 000 kr i månaden, ni är ingen överklass ni är inte ens knappadel.

När det väl gäller räknas bara de adliga, de besuttna och politikerna. Visste ni till exempel att det finns krafter inom högern som vill ta bort rösträtten för icke högskolestuderande? Nä för de fattar ändå inte vad de röstar på. Det är också en fråga företagarorganisationen driver. max 100 i riksdagen och bara högutbildade, ingen Göran Persson eller Feldin. 

Och i ett nafs var hela arbetarrörelsen bort sopad. Inget fack för de svarslösa,

inga rättigheter, ingen lön du kan leva på, tillslut ingen pension, du får jobba tills du dör.

Sverige i dag på väg dit hän. Ja du rösta du på Högern speciellt kristet är ju inte budskapet. Visserligen står det i bibeln att vår Herre skall skilja agnarna från vetet. 

Somliga politiker tror visst de är Gud.

Så allt vad du vill att människorna skall göra för dig, gör det för dem.

Älska din nästa som dig själv. har vi glömt det?

Ebba går ju i bräschen genom att jaga en gammalgubbe för att få huset han sålde nästan gratis till henne, som han inte förstod hur mycket det var värt och nu vill ha tillbaka det. Så tyst det är i pressen om detta.

SD vill skicka hem hela familjen om äldste sonen säljer knark. Han kanske gör det eftersom familjen inte kan klara livet på de låga bidragen vi ger dem, så SD och M vill sänka dem ytterligare.


Var är sans och vett?

Borta. Vi har valt in idioter utan empati på alla högre poster.

Värsta cheferna är kvinnor bara att titta på tvs nya satsning, en riktig monster kvinna. Usch. Värre än vad Trump va i den rollen. Hon ringer upp anställda och frågar varför de är sjuka.

Det har hon inte med att göra, ditt privatliv eller hur du är sjuk.

Men det är bara början.... Mörkret stiger för de fattiga, sjuka och lågavlönade/arbetarna.



fredag 22 april 2022

Idiotens tid är nu

 Jag gillade Putin.

Hag fixade pension åt Rysslands gamlingar. Han fixade jobb. Han red omkring i bergen som en Rambo. Cool.

Men bakom den gulliga, sexiga fasaden fanns flera älskarinnor, två fruar och en hög oligarker som han frikostigt delade med sig av Rysslands pengar till. FRUKTANSVÄRT.

Detta chockade mig. Men alla tycks ha vetat det hela tiden.

Han tågade in i Krim. Det tyckte jag inte gjorde något då alla sa att Krim mestadels bestod av ryssar. Det var nu inte sant.

Ukraina är Ryssland, eller har i alla fall varit tills Sovjetstaten föll. En obehaglig stat som satte folk i arbetsläger för deras åsikter. Ett land som betalade angivare så ingen kunde lita på en enda människa inte ens sina egna barn. Stalin, Lenin som fyllde Sibirien med fångar. Som dödade sina egna närmaste män av skräck för att tappa kontrollen.


Konstigt, visst känns det igen? Har Ryssland alltså inte kommit längre än att man bytt namn?

Nej tyvärr. Samma terror, samma idioter på presidentposten. Samma empatilöshet, samma skräck för att dö, samma hat, och samma grymhet. Man fängslar barn och nittioåringar för att de kallar kriget i Ukraina för krig. 

Putin bakbinder hela FN och dess säkerhetsråd, eftersom han har vetorätt.

Därför inga trupper från fredsbevarande styrkor i Ukraina.

Hat, hat, hat.

Ukraina är bara en grus hög.

Presidenten ber på sina bra knän, hjälp oss. Vi skickar västar, hjälmar och lite patroner. Världen ser på. Tusentals civila mördas, torteras, och våldtas. Barn lemlästas inför sina föräldrar.

 Barbari. 

Vi ser på. 

När det nästan säkert går åt helvete skickar USA lite bättre vapen. men vet vi ens om det finns någon som kan använda dem? vet vi om det finns några soldater kvar? Vad vet vi alls?

Putin the leader of the world. ja så kan man säga han håller hela världen i skräck.

Ukraina råkade bara bli det land han bestämde sig för att ta. Han kollar nu hur långt han kan gå. Nej vi kan inget gör vi vill inte ha ett tredje världskrig. Vad har vi nu?

Ukraina stod för en tredje dela av allt spannmål som producerades i världen. Ryssland för hela Europas konstgödsel tillverkning.

Jag säger bara det att hade landet Ukraina legat i mellanöstern hade det varit slut på kriget. USA ha de bombat Ryssland tillbaka till stenålder.

Putin har sakta men säkert planerat detta sen han tillträdde. Han är nästan självförsörjande på mat mm.

Väst ställer oligarker under sanktioner. Helt meningslöst. Möjligen okej med tanker på att det är ryska folkets pengar. 

men som påtryckningsmedel är det värdelöst. den som tycker något annat än Putin dör, två oligarker är redan döda. Andra olik tänkande sitter i fängelse på obestämd tid. Ingen vågar säga ifrån till denna idiot.

Tråkigt bara att han är smart i sin dumhet. Titta på dokumentärerna om Ryssland, Putin och Ukraina på svt play. Nästan hela Afrika styrs indirekt av Putin.

Han krigade i Syrien. INGA MEDIER berättade om den fruktansvärda tortyr, stympning mm hans förband stod för i Syrien. Varför?

kanske för att vi inte ska tycka synd om muslimerna?

Apropå krig, ingen talar heller om varför Saudi är inne i Jemen. Där försiggår ett annat folkmord. Vi ser bara svältande barn på tv fladdra förbi, samma ungar som i krigets Afrika. Hur ska det kunna skapa förtroende?

Vi har en inflation som snart slår allt. På grund av kriget i Ukraina eller pandemin eller tja varför?

Huspriserna förväntas sjuka med 35% kul om man just köpt sin lägenhet på Östermalm och den sjönk med sisådär 2 mille. Får man ens lån?

USA tröttnade på Saddam Hussein, sa att han hade kärnvapen, hittade inga så honom hängde man. Gaddafi mördades av USA. Usama Binladen, men nu går det plötsligt inte avlägsna Putin.

DETTA KRIG ÄR EN KATASTROF förvisso är alla krig det. 44 miljoner på flykt om de lever tusentals är mördade.

DETTA KRIG ÄR HISTORIENS VÄRSTA SVEK.

Hela Europa tittar på medan en galen Ryss jävel håller hela världen som gisslan medan han utrotar ett helt land och dess befolkning.

FÖR HELVETE få tummen ur arslet och ta kål på idioten. Idioter ska inte leda länder. Han kan sättas i Sibirien och rida runt på tundran på en häst naken tills han fryser ihjäl.

Hjälp Ukrainas president han är mer man än varenda karl i hela världen.


SLAVA UKRAINE!!!!!!




Idioternas tidervarv

 

Vart fan är vi på väg? Eller vad har vi landat i?

Ingenting är normalt längre.

Kriget mellan muslimer och judar har på gått i decennier. Nu slåss man på tempelberget under den kristna påsken och under ramadan.

Man slåss utanför klippmoskén. Jag trodde religiösa platser var heliga och skulle stå i fred och  frid.

båda parter bombar varann.

Hur dum får man vara?

Jag tycker det finns två lösningar. 1. Vi gör den bibliska lösningen, dvs vi kallar till oss dessa religioners 5 bästa ledare. Vi talar om att vi skall göra som i bibeln.

Minns ni kungen som skulle lösa tvisten mellan två kvinnor som båda hävdade att de var barnets mor.? Då sa kungen, efter att ha lyssnat på käbblet "vi hugger ungen i två delar och ni går härifrån med varsin del." Barnets riktiga mor stod inte ut med tanken att barnet skulle dö så hon sa "ge det till henne". Nu förstod kungen vems som var barnets mor och gav barnet till modern. Om vi gör samma sak med tempelberget och moskén så kanske det äntligen blir lugnt. 

alternativt vi spränger hela skiten, tempelberget, moskén allt. Och sen blir det en förbjuden plats för alla.

Men jag tänker att jag skulle fråga dessa män vilken Gud de tror på? För båda religionerna tror på en och samma Gud. De är bara inte sams om ifall Mohammed är Guds profet och ifall Jesus är Guds son eller bara en profet. Se så dela på hela paket. Gör en tidsplan under den muslimska bönen så är huset en moské. När judarna firar sin mässa är den en synagoga. Kristendomen, judendomen och islam har samma Gud. Låt då Gudshus tjäna alla trosinriktningar.

Vi kan alltså inte dra sams.
Muslimer mot kristna även i Sverige. nej det är inte sant, för i Sverige tror vi bara på oss själva. Vi är nog världens mest sekulariserade folk. Det är därför vi är så rädda att islam skall få fäste här. Vi är så rädda att vi internerar muslimer i utanförskap i särskilda områden, där de får göra som de vill. Vilket blir som de är vana vid, de skjuter på varann. Fast nu är det inte längre judar de skjuter utan på sina bröder och systrar.
Personligen tycker jag att de kan ta gängkrigen med sig hem till varifrån de kom, så att de som lämnat skiten för en framtid i Sverige kan få den och frid.

I bland undrar jag om muslimer är en skock får utan huvud. Någon skriver på nätet att svenska socialtjänsten stjäl deras barn och då blir det ett jävla liv. Varför blir barn omhändertagna, ja inte för att säljas till prostitution, inte heller för att försvenskas.
Visserligen har vi gjort så mot samerna i historien men nu vet vi bättre. Barn omhändertas för att de riskerar giftas bort som barn, för att de inte ska genomgå könsstympning eller för att familjen slår dem. Sen finns det andra orsaker som att familjen är så traumatiserad av kriget att de är oförmögna att ta hand om sina barn.

Det är samma för alla familjer. Kan du inte ta hand om ditt barn så får någon annan göra det i ditt ställe. Sen kan jag tycka det är fel. Jag tycker inte man ska kunna slippa sitt föräldraskap. Jag tycker att det istället ska in en familjestödjare. Det vore bäst för alla.

En idiot från grannlandet kommer hit och bränner koranen. Det är helt okej tycker alla i tv. Jag tycker inte det. Om jag skriver på nätet att jag hatar islam och tänker bränna koranen blir jag avstängd. men om jag ställer mig på torget och säger att jag hatar invandrare och bränner koranen är det helt i sin ordning. Brottet hette förr hädelse.

Denna religionsfrihet är orsaken till de flesta krig i världen. Om vi bara kan ensas om att vi tror på samma Gud skulle mycket vara löst.

Om vi sen kan enas om att vi inte bränner häxor på bål, inte stympar flickor och inte gifter bort barnen innan de blivit så stora att de kan bestämma själva så är allt lugnt. Ja vi stenar inte folk här heller. Ta seden dit du kommer. Jag kommer inte åka till Irak eller Iran halvnaken med håret fladdrandes i vinden. Jag kommer inte hångla upp en annan kvinna i saudi. Varför? av respekt för landet.

Var och en blir salig på sin tro men det måste vara i respekt för andra och vad de tror på.

Man kan inte kasta sten på våra poliser för att en idiot bränner en hög papper. Koranen är helig, ja, men tills den är i en muslimshänder är den bara en hög med inbundet papper. Precis som bibeln. 
Mammor som uppmanar och pushar sina små barn att kasta sten på blåljuspersonal ska inte ha några barn. Vill man ha krig får man söka sig till IS. Ja jag vet att det inte är lagligt men man kan ju åka på semester dit och aldrig mer återvända hit. Bränn ditt svenska pass.

Jimmy Åkesson tycker att vi ska utvisa hela familjen när ungarna gör fel. Tills helt nyligen delade jag has åsikt. 

Tills jag såg på tv att många föräldrar ber det svenska samhället om hjälp, men ingen får. Tills jag fick veta att föräldrarna skickar hem sina barn till ökensand och kameler för att fostras av släkten,(tycker jag är helt okej) men att svenska myndigheter hämtar hem dem igen. Hur ska man då får rätsida på sitt barn i Sverige om samhället skiter i en och man inte får ta saken i egna händer? Det ser ju nästan ut som om Sverige vill att det ska gå åt helvete för dessa barn.

Ja, jag är arg. 
Jag fick aldrig någon chans att komma tillbaka till ett jobb när jag blev sjuk, mina barn har heller inte fått någon chans till ett vettigt liv pga sina diagnoser. Och invandrar barn med svaga familjer får heller ingen chans.

Sen står moderater och Sverige demokrater och skriker att bidragen måste sänkas.
Varför? det skapar ju bara ännu mer  de och dem, ni och vi osv. Men det är väl det alla partier vill? Alla utom vänstern. Inga bilar till folks som är fattiga , en elbil kostar som ett mindre hus. Och lån kan du inte få i banken om du redan är fattig. 
 
Privat sjukvård för rika som kan köpa en läkartid för lite över en tusenlapp, vi andra dör i vårdköerna eller får en läkare på VC som varken ser oss eller hör oss och som råkar skriva ut fel medicin eller ger oss fel diagnos.
Nej jag menar ingen speciell det var en läkare som skrev detta på en enkät någon gjort om primärvården.

Folk ställs mot folk. Bröder mot varann, det stod faktiskt i bibeln engång.

Jonny Depp är anklagad för våld i hemmet av sitt ex.
Nu sitter de i rättegång och kastar skit på varann. Jonny blev av med jobbet för all framtid. Har han slagit sin fru? Har hon kastat brevpressen i huvudet på honom?
Kvinnor som blir förnärmande anklagar sina ex för allt möjligt, våldtäkt, misshandel. Precis som kändisar gör, ja för vem fan har de lärt sig det av om inte dem?
Både Depp och hans fru skulle få böta till domstolen för att de tar upp dess tid och pengar. Lös skiten hemma.

#me too. Hur mycket av skiten var sant. Män tog livet av sig när drevet gick. Hur hjälplösa är kvinnor? Vi är jämställda, vi kan det män kan men vi kan inte be en tafsare fara åt helvete. Hur jämställt är det?

fortsättning följer...








tisdag 29 mars 2022

Oj det visste jag inte.

 


Axeln gör ont, jätte ont. Att knapra lite kortison hjälper, men är inte bra.

Jag vet.

Va till sjukgymnasten i dag. Han tittade på intyget från ÖRC och sa att detta säger ingenting. Jasså?

Nä du har artros i nyckelbens leden, inget att göra åt. Nähä.


Du har möjligen en förstorad axelled. Kanske en svullen slemsäck och åldersförändringar på senorna. Va? nyss hette det att vi är så friska att 50 är det nya 30. Människor i min ålder åker vasaloppet och springer lidingöloppet och spelar paddel. Utan konstiga signaler från en gammal kropp. Varför är då min plötsligt så jäkla mycket äldre? Nej jag tror inte på åldersförändringar då skulle ju alla ha det i min ålder.

Jag blev i alla fall ord


entligt undersökt och tja ja det är en svullen slemsäck också.

Inte mycket att göra åt. Men sa jag, min sjukgymnast på ÖRC rekommenderade en kortison spruta för att häva inflammationen. Ja det kan man ju göra, jag rekommenderar det jag också. Tack!


Georg på ÖRC har förklarat fikonspråket från smärtkliniken. På ena sidan av nacken är nerverna i kläm pga ett diskbråck. på andra sidan är ryggmärgskanalen hop klämd. Det gör att spinalvätskan inte flyter utan problem pga förträngningen, men det finns alltså en liten öppning i alla fall. Dessa problem gör att jag har värk ut i armarna och att jag är ostadig på benen.



Så jag har funderat på vad som händer om det blir stopp i spinalkanalen.

sjukgymnasten idag log glatt och berättade att då dör nerverna.

Hm sa jag, vad händer då.

Då blir du förlamad från nacken och ner.

?????

Åldersförändringar, varför är inte alla över 60 förlamade?

Jaha, frågade också hur det funkar med ärrvävnaden jag har i ryggen. Ja du sa han den slutar aldrig att växa.

Det kommer att bli så en dag att jag kissar och bajsar på mig.

Nähä, det accepterar inte jag.

En gång i tiden sa en läkare till mig att jag aldrig mer kommer kunna gå. Det var 30 år sedan. 


Man måste kämpa och inte svälja alla negativa bilder folk vill ge en.

Ingen vet egentligen. Bara min kropp vet och den är en riktig kämpe.

Det enda jag är ledsen över är den påverkan min utbrändhets diagnos fick. Jag har otroligt kort minne, minns inte namn och blir fort trött. Och jag blir otroligt lätt stressad. Det hjälper inte med återhämtning. Jag är ständigt trött och inte riktigt mitt verkliga jag.



Ja jag är sjuk.

Jag är fortfarande ledsen över att jag inte fick fortsätta jobba. Jag kunde ha jobbat fram till för några år sedan, det hade räddat min pension.

Nu lär jag bli en fattig pensionär.


Ja det vettiga jag fick med mig i dag är att jag har dåliga gener. Att mina förändringar i ryggraden och skelett, leder mm beror på den ärftliga faktorn. Jag hade alltså inte kunnat påverka detta. 

Men om det funnits astma medicin när jag var barn och jag hade kunnat vara ute och leka, då hade diskarna inte blivit så dåliga, för motion och rörelse i unga år skyddar mot skador på ledapparaten. Muskler kan du bygga upp när som helst men inte ben den belastning/ rörelse du utsätts för som barn/ung den stärker skelett och leder. kroppen anpassar sig efter det du gör som ung och det du äter...



Därför var folk friskar förr.

Hur det kommer att bli för denna generationen som suttit framför datorn och spelat hela sin barndom och ungdom, fasar jag för. Jag vet ju hur det kan bli.



Frågan jag tamps med nu är, ska vi flytta till en lägenhet och jag är rädd om mig.

Eller bo kvar, och slita ut mig till allt blir precis så som de sagt till mig.

Jag vet inte.

En del av mig vill flytta och sen leva livet, supa ku**a och åka radiobil. Dvs åka och se världen, gå på puben, köpa snygga kläder och leva loppan.

Den andra delen vill brodera, lyssna på ljudböcker och aldrig mer göra något som kan påskynda försämringen.

Jag vill bo kvar se krokusen blomma och pyssla om min trädgård. Men jag vet också att jag är som sjukast när det är kallt i huset för vi har inte råd att ha värmen på, men mår heller inte bra på sommaren, efter att ha rensat ogräs mm så är jag sängliggande i en vecka.






Tjuriga jag tänker ofta skit samma om jag fortsätter, det gör ju inte mer ont om en timme mot vad det gör nu och i morgon är jag för dålig för att fortsätta.

Där måste jag kanske tänka om..




Hur skulle du tänka?