jag

jag

lördag 7 april 2018

Sverige har slutat att fungera.


Mycket har förbättrats sen 1800- talet.
men vi är raskt på väg tillbaka till det århundradet.


Sverige är inte bara i stagnation, vi har slagit på backen och tåget rusar nu i full fart bakåt.
Ja inte bara Sverige hela väst världen.

Jag såg programmet om vår fantastiska arbetsförmedling och om vår demokrati i Sverige.

Man blir skräckslagen och tankarna som far genom huvudet är -vart ska jag fly?

Vad är det då som skrämmer mig?

tja maken har varit arbetslös i 3 år. När vi söker jobb blir svaret att han är för gammal för arbetsmarknaden. Såg sen på tv en man som var 61 år gammal och han hade varit arbetslös sen 2005 alltså 13 år. det enda han ville ha var ett jobb var som helst. han kunde tänka sig att flytta till jobbet om s behövdes. Han fick precis som vi aldrig träffa sin handledare.

Å andra sidan gnällde AF personal på allt och alla. Den SIUS handläggaren där hade 120 klienter och av dem hade 4 fått jobb.
Vår har 30 klienter och han är välds bäst men hör aldrig av sig... inte ens om vi söker honom flera gånger...

Min man kommer aldrig få ett jobb.

Jag vaknar med panik ångest varje dag.

Så åker Sherman runt och intervjuar världsledande företagsledare. Alla i Sverige vill ha en riksdags kris så vi kan halvera ledarmötena i riksdagen. De vill få in näringslivets toppar där med högre löner än nu. Man anser också att alla inte är smarta nog eller tillräckligt välutbildade för att få rösta. man vill alltså få ett elit samhälle där eliten skor sig på de fattiga.
Var det inte det samhället vi lämnade bakom oss i och med Ådalen 1931?

Arbetarrörelsen är ett minne blott. facket likaså. Vi har fått ett individualistiskt samhälle där var och en skiter i sin syster eller bror.

Vi har nu fyra skikt i samhället Sverige.

Vi har "adeln" dvs de rika, de besuttna, kungahuset och industri ägarna.
Vi har "borgarna" vilka vi kan jämställa med företagare i de lägre nivåerna ica handlare, småföretagare och hantverkare.
Vi har Inga präster eller andra religiösa ledare.
Men vi har en "arbetarklass" de som har jobb.
Sen har vi den "underklass" där ryms alla sjuka, arbetslösa, gamla, funktionshindrade, utvecklingsstörda och andra som tär på resurserna så som drogmissbrukare, hemlösa mfl. De är en skymf för samhället och ingen vill ha med dem att göra.
Sen har vi" invandrarna." de ses som lägst, men de har fler privilegier än gruppen ovanför. de får lätt socialbidrag, nystartsjobb och hjälp till bostad, arbete och studier.

Alla dessa grupper ställs av etablissemanget kontinuerligt mot varann.

Sverige fungerar inte längre.

AF hjälper inte svenskar att få jobb, de har så fullt upp med att vara på jobbet att de inte orkar mer.
Försäkringskassan fungerar inte de misstror konstant de läkare som sjukskrivit eller bedömt en människa som icke arbetsför.  Ingen hjälp där att få.

Socialkontoret borde ju hjälpa människor i nöd men är du inte ny i Sverige har du inget där att hämta. men personalen mår så dåligt över att vara på jobbet..

Skolan fungerar inte. man har slutat lära barn läsa räkna och skriva. Men om man mangrant får högre lön så kan man tänka sig göra ett försök.
Här drar även invandrare en stor nitlott.

Sjukvården fungerar inte. man glömmer bort människor som ligger och dör. Sjuka får vänta på behandling så länge att de inte längre behöver den.
Det finns inga läkare så man tar in stafett läkare. men om alla slutade med det så skulle ju dessa stafett läkare tvingas ta ett vanligt läkare jobb. har verkligen ingen tänkt på det?

Vården i storstäderna är obefintlig det går inte ens att få föda på sitt närmaste sjukhus. men vi stänger BB över sommaren...

Vägnät och infrastruktur har inte fungerat på årtionden inte sen avregleringen. Nu har de inte råd med underhåll på våra vägar och vill sälja ut vägnätet?!

Med facit i hand  VAD I HELVETE FÅR VI FÖR SKATTEPENGARNA VI ALLA BETALAR???

Tja jag vet faktiskt inte.


I USA funderar man allvarligt på att lösa upp demokratin och bara låta högutbildade rösta.
I Sverige hoppas flera industrimagnater att det blir en regeringskris efter valet så de kan ta över.

Vem ska man rösta på?

Ja jag vet inte längre.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.