jag

jag

tisdag 10 april 2018

Samira 3


Skräcken den dagen hästen linkade fram i hagen halt på tre ben som det såg ut.
Vi ringde flera veterinärer men de svarade inte eller så var de rätt otrevliga. Till slut kom det en kille från Närke veterinärerna. Han var både trevlig och kunnig.

Skräck 2 när han ville ta in Samira i stallet för att kunna undersöka henne.
Samira blir hysterisk ensam inne. men det gick.

Någonting har hänt, vi vet inte vad men plötsligt var hon halt öm i frambenen som var varma och hon hade ett sår mellan frambenen. Hon hade också gallor på ena bakbenet.
Hon går ensam i hagen även om det finns hästar runt om.
Ingen vet vad som hänt.

Fotona vi tog på hennes underliv och skickade till veterinären är nu på väg till en expert i Tyskland. Flärpen är inget som stör henne, men vi vill alla veta vad det är för ingen veterinär vet vad det är vi tittar på.

Samira fick antiinflammatorisk medicin (som hon älskar) för frambenen, vi smörjer den stela muskeln mellan frambenen med liniment och baddar varje dag med varmt vatten. Om några dagar ska vi skritta igång henne igen.

Till följd av alla veterinär besök är hon nu misstänksam mot nya bilar och människor.

Vi ska snart kolla masken för i april skall hästarna byta hage. Vi känner en viss oro för det eftersom Samira är en känslig själ (sa veterinären).

Hanna leker långsamma lekar med henne i paddocken så att hon rör lite på sig varje dag. Hon följer Hanna utan grimskaft och går bredvid precis som en väluppfostrad hund.

Hon är väldigt egen men det är charmen med henne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.