jag

jag

torsdag 23 augusti 2018

På gränsen till en tidig höst.

(nya sorters tagetes)
En sen eftermiddag luffade jag ut i min trädgård för att se hur det såg ut. Jag har svår blodbrist lågt feritin värde och lågt folamin. Jag är trött intill totalt utmattad. De sista dagarna har jag ramlat flera gånger och snubblat ännu fler.

Mina föräldrar luffade runt i sina muffeltofflor och nu är jag också där. Då tyckte jag det såg sjavig ut men tiderna förändras och nu är jag den sjaviga.
Men eftersom jag stått på min stortå som nu är blå, lila och röd får jag helt enkelt inte på mig skorna.

Det regnar i dag också, om nu ingen förstår så kan jag upplysa om att nu kommer det regna i evighet tills snön kommer någon gång i oktober ( i år annars brukar den komma i februari).
( vit stor tagetes vanilla)
Det ovanliga är att de blommor jag med nöd och näppe kunde hålla liv i, i sommar nu slagit ut i full blom. Jag får njuta av den från köket och de få gånger jag ska någonstans. Jag är trött och vill inte trigga igång min lilla bas i huvudet som inte vill acceptera att kroppen inte orkar det huvudet vill göra.

Jag plockar mina blåbär när jag orkar, men vad som är mest problematiskt är alla bären i Aroniahäcken. Har bett mina vänner komma och plocka. Själv ska jag göra saft på dem jag orkar plocka.
Jag sågade ju ner tujan eller tujorna och där har jag satt en paradisbuske men den växer otroligt långsamt. Tills den har kommit igång har jag satt mina uppdragna annaler där. Nu blommar de som bäst, så jag hoppas verkligen det blir en lång och varm höst även om det kommer att regna.
 (ovan atlasblomma)






Det gläder mig att många går förbi här för att se på min trädgård. Jag har fått det bekräftat av många nu att de gillar det jag gjort med vår trädgård.  (ser ni de små hästsko formade bladen till höger? det är en sorts näva som är som ett               djävulskt ogräs trots att blommorna är vackra.. - nedan)

 (riktigt mörkt purpur röda blommor som lejongapet har)

Kärleksörten som jag köpt blommar nu snart i full blom med röda blad och rosavita blommor.

Det är alltid roligt när andra tycker om det jag gör. Jag vill att alla ska kunna njuta av min trädgård.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.