jag

jag

onsdag 23 augusti 2017

Fotleds op del 3 rehab och ett helvete



I måndags var jag till ÖRC (Örebro Rehab Center) de är specialister på sjukgymnastik och rehabilitering.
Jag pratade med min sjukgymnast som jag hade 2010 då jag bröt fotleden. Han konstaterade att min fot såg mycket bättre ut än då, vilket jag naturligtvis håller med om.
Han undersöker mig och jag förstår nu att nerverna i mellan foten ligger i kläm.

Men det gör fruktansvärt ont.
Nu har jag haft några skapliga dagar utan så mycket smärta, troligen för att jag krupit och inte gått omkring. Jag har rensat ogräs och förberett trädgården för hösten tillsammans med min familj.


Men så i natt brakade helvetet löst. Det enda jag gjort är att jag gjort några av de övningar jag ska göra för att stärka upp fotvalvet och vaden igen. Vaden försvann i princip när jag hade gipset i 12 veckor.

Kl 01.00 gick jag upp för att ta min medicin, Alvedon mfl tabletter ska tas var 8e timme så det blir runt 00.30-01.30 och tro mig man missar inte den tiden, jag vaknar med ont så det står härliga till.
I natt hade jag så ont att jag låg vaken och väntade på att klockan skulle bli ett. Tog två Alvedon 225mg och två Tramadol 50 mg. Inget hände. Smärtan kom i intervaller och jag hoppar högt för det känns ungefär som om någon slår på strömmen i ett gäng spik i foten. Däremellan känns det som om jag står på en spikmatta.
 När intervallerna kommer är smärtan outhärdlig man skakar och fryser, den ligger på 12 i smärta värre än gallsten, man mår dessutom illa. Mellan intervallerna har jag denna vassa sockerdricka som mer är som spik och den ligger på 5-6 den kan man sova med.

Klockan 4.00 är jag uppe och tar en långtidsverkande morfintablett. Klockan 5.30 är jag åter igen uppe och tar en vanlig morfintablett. Hoppas på det bästa att jag ska få sova.

Först tror jag att allt blivit bra sen kommer ett intervall och hugger till så jag skakar i sängen.
Jag går upp klär på mig varm tröja byxor och fårskinstofflor. Somnar till och vaknar med ett ryck.

Smärtan har spridit sig till över stortån upp mot vristen och på vänster sida av fotleden hela vägen upp till rumpan.

Jag ringer ortopeden. Nu väntar jag på att de ska ringa upp.
Hoppas på nåd.
Sjukgymnasten föreslog kortison injektioner eller en nervblockad. Vad som helst all om det behövs bara jag slipper denna smärta.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.