jag

jag

lördag 23 december 2017

SAMIRA en dröm blir verklighet

Hannas dröm har blivit verklighet.

Det har funnits många drömhästar. Först var det Lilla Lotta,
 därefter kom Svanen,
 sen var det Bengalion/Bengan

Sen slutade vi på Vingåkers ridskola och började på Karlslund.
Samira över alla andra Samira
Sen var det Birk.

Efter honom kom Leroy.

Men Samira fanns hela tiden i Hannas hjärta. Hon hälsade på henne då och då i stallet även sen hon slutat rida.

Så en dag hälsade Hanna på Samira och kom hem och grät. hon är gammal mamma tänk om de tar bort henne. -Fråga om du får köpa henne.
Hanna frågade och fick först nej, men så en mycket deppig dag i soffan hemma kom smset - vill du köpa Samira. Och vi sa JAA!

Det blev mycket strul, meningen var att Samira skulle stå i Björnhovda men så blev det inte. Bråttom leta stall, fick ett tips tittade och ja det passade utmärkt. De som har stallet har själva ridit Samira på ridskolan och äldsta dottern har haft henne som sköthäst. Nu står Samira utan för St Mellösa.

Men oj inte visste jag hur mycket som en häst behöver ha! Vi har lagt ner några tusen på Hööks vid det här laget, varit där nästan varje dag i en veckas tid. Man glömmer så lätt och somligt visste vi inte ens att vi behövde.


å utetäcke, stalltäcke, grimskaft, grimmor, sadelgjordar, paddar, benskydd.........

Men lite hade vi och det kändes stort att låta Hanna få den ryktborste jag köpte när jag drömde om att få en egen häst, men aldrig fick någon.

Den stora dagen kom:

I fredags den 22 dec 2017 var vi stallet och plockade in Samiras saker. Vi städade boxen och la i strö. Detta är Samiras nya box. Det är mycket logistik som skall stämma när man hämtar häst, transporten ska hämtas och många samtal ringas till Agria mfl ställen.
I dag, dan före dan hämtade vi Samira.
 Nya utetäcket på, lite bestyr va det med alla remmar här och där. Ny lurvig grimma eftersom hon inte gillar grimma men måste ha en i hagen.
Hon såg orolig ut där hon stod i det nästan helt tomma stallet. men blev glad när hon fick sitt nya täcke på sig, förstod nog nu att det inte skulle komma någon slakt bil och hämta henne. Hanna och Samira på stallplanen innan lastning. Ingen visste hur hon var att lasta, så det blev lite folksamling runt.
 Men allt gick lugnt och fint. Vi fick hjälp av Åsa mfl och först  tyckte hon inte det va så kul att åka transport men lugnade ner sig när hon såg Hanna i kameran. helt sjukt vilken fin transport vi fick hyra!
Färden gick bra och här anländer transporten till stallet.
 De unga killarna i hagen blev alldeles till sig och stoet med föl. Hon hälsades välkommen av alla hästar och berättade genast själv vem hon var.
 
Samira ser sig omkring innan hon lugnt och värdigt med högt huvud kliver av transporten som en riktig diva i sitt röda täcke.
 
 Mja grimman gillar hon inte den ville hon skava av sig men den satt kvar om än på sniskan.
 killarna snackade lite över staketet. Men Samira tyckte nog de va lite för unga för henne.

 

Hannas bästa jul någonsin.
Å välkommen hem
Samira.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.