jag

jag

tisdag 24 juli 2018

Hetta


Det har inte varit så här varmt på manna minne. 250 år eller så. Men för 250 år sedan hade vi ingen global uppvärmning. Inga bilar ingen olja.... Så att skylla på bilar, kor mm funkar inte.

Det är bara att acceptera att väder är cykliskt. Tider av kyla, tider av regn och tider av värme. Helt normalt.
Ända skillnaden nu är att vi får veta vad som händer i hela världen på en milli sekund.

Hettan ger missväxt, allt torkar bort. Åkerns säd kornas bete. Och allt det vi har i våra trädgårdar.

Den här sommaren har varit ett enda långt lidande för sig som är värme känslig. Jag lider. Svettas och har hjärtklappning.

Maken mår som fisken i vattnet. men jag dör.

När man studerar väder så ser det inte ut att bli någon som helst lindring före mitten av augusti och kanske inte ens då.

Jag duschar snabbt och stänger av vattnet emellan för att spara de dropparna till mina växter. Vem vill se tiotusentals kronor torka bort?

Ute har björkarna dött. De törstigaste träden. Bönderna skördar tomma ax.

I vinter har vi inget säd att baka bröd av. Inget foder till djuren, inget kött att äta. Äntligen får Eu och agenda 2030 som de vill Sveriges jordbruk förintas så att vi alla kan köpa maten från mellersta Europa. Vi tvingas köpa sterilt utsäde från Monsanto som tagit patent på alla nya frösorter och utsäde. de vill ha patent på världens vatten också....


Snart är det val, välj rätt. Vi kan inte vara Europas flyktingförläggning, vi kan inte fråntas vårt eget jordbruk så att vi inte längre kan vara självförsörjande. Eu är ett krig utan vapen. Man sänker lan efter land först Spanien sen Grekland.


Man skriker Ryssen kommer men Eu har redan tagit så mycket ifrån oss. Nu införs nya djurlagar och det kan bli dödsstöten för vår egen djurhållning. Det importeras foder från Lettland som har både sjukdomar och ogräs vi inte vill få in i Sverige.

Välj rätt i höst. Om du kan tänka i hettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.