jag

jag

fredag 29 december 2023

När man går in i ett nytt skeende i livet.

 



Våra barn har bott hemma väldigt länge, i förhållande till många andra barn. Men nu känns det att det är mer än två vuxna i hemmet.

Erik och Hanna drar inte jämt. Ilskan ligger i luften och pyr. värre blev det med den förbannade Cadillacen, som de äger ihop. Den är ständigt trasig. Vi har bytt snart allt utom motor, men nu verkar det som att det är nästa steg. Sälj skiten sa jag för 20 000 kr. ja sa Erik nej sa Hanna.

In i familjen kommer också två respektive. Hannas Hampus och Eriks Elenor. Elenor har bott här sen hennes fosterfar slängde ut henne.


Så nu är vi ännu fler som ska dra sams.

Erik och Elenor har en lägenhet i Garphyttan och är där lite då och då. Lägenheten är Elenors men Erik är där och hjälper till då det tagit tid att landa. Dels för att hon fått hela sin avlidne faders hem i kartonger dels för att ÖBO lyckats hyra ut den utan element i badrummet eller ens hållare till gardinstängerna eller krokar för taklamporna. Nu är det fixat men hatthyllan i hallen är så dåligt uppsatt att den inte klarar mer än några plagg. finns inga reglar.

Hanna är en del hos Hampus i Fornåsa de planerar att flytta ihop nästa år. Lite kinkit med tre barn i bagaget och en ex fru som tycker en massa.

Kim och jag blir allt oftare ensamma. Tyst i huset och lugnt, inga bråk. Men där sitter vi som två helt okända personer för varann.

i 27 år har vi varit jobbarkompisar i ab fam Johansson. men två barn med NPF diagnoser har i alla fall jag haft häcken full.


I början var det rätt okej tills Hanna fick diabetes och lillebror föddes. Sen har åren bara varit en ända ränka av möten. Jag trodde det skulle ta slut i och med skolavslutningen. Men nej nu är det AF och FK och tokiga arbetsgivare och allt annat.

Jag är helt slut. En klyscha, men jag är verkligen het slut. Vissa dagar, nästan varje undrar jag om jag fått demens. Namn faller bort. Minnen finns inte. Och jag är sjukt trött. Jag står inte ut med röster eller höga ljud. Så fort jag sätter mig i soffan somnar jag. 



Men nu känns det som om det är nog. Barnen är på väg ut och vi får hitta tillbaka till varandra, maken och jag. 

Nu fantiserar jag om vad jag ska göra när vi äntligen är ensamma igen. Renovera huset när de kan betala sina räkningar själva, istället för att jag ska tjata till mig pengarna. Det kommer att gå åt mindre mat. Med matlådor är det 8 portioner som ska fixas. Kim och jag klarar oss på 1  1/2.

Garaget kommer bli tomt(i alla fall hoppas jag det). Vi ska börja renovera huset till försäljningen.

Försöka hitta något mindre någon annanstans, Kanske Askersund eller Kumla.

Men vi bor nog kvar så länge katten lever.


Gott nytt år!


torsdag 12 oktober 2023

Lär dig läsa, det har du nytta av i hela livet

 Jag föddes som dyslektiker. Livet var rätt fattigt i min barndom. inte ekonomiskt, men det fanns inte så mycket att göra. Jag lekte med klippdockor, mina troll och mina djur. Jag hade en ladugård i masonit och en massa djur till det. I Vimmerby fanns en leksaks affär där fick jag välja ett par djur, efter tandläkarbesöken, och det blev många eftersom jag hade astma. Boten för det och nästan allt annat var en rosa gegga i 7 flaskor som hette penicillin. Eftersom mina föräldrar inte var så noga med tandborstning, hade själva löständer... blev det en hel del hål för all medicin som var flytande dränktes i socker.

När jag var runt fem år kom en dörrknackare som sålde barnböcker, böckerna hette Barndomslandet. 8 volymer med allt från Pellesnusk, Babar och Astrid Lindgren. Ibland läste min mor för mig när jag var sjuk. Men inte jätte ofta.

Som 8 åring köpte vi Djungelboken, en tidning som kom ut en gång i månaden. Färgstaka bilder, jag älskade den, men kunde inte läsa den.

Jag var inte intressera av bokstäver alls. I min första skola i Storebro hade vi en jätte bra läsebok, jag har kvar den än. Där fick vi läsa om Li och LO. I bilderna fick vi leta efter dagens bokstav, som var gömd någonstans.

Sen flyttade vi till Forsvik och fick en gammal läse bok. Mor ro, fula fluga och andra tråkiga saker som jag inte kunde relatera till alls, eftersom det härrörde från en svunnen tid.

Vi kom till Brevens och där har jag inget minne av läsning i tvåan. men i trean fick Magister Göran Wahlgren i trean och fyran i Kilsmo. Jag läste Snorre säl. Så illa var det. Gick sen över och läste Pellesvanslös. Stor text som jag tragglade mig igenom. På lässtunderna gällde Nils Holgersons underbara resa, förkastlig för en dyslektiker och dessutom i fler band än jag kunde räkna till.

Men vi hade två saker som främjade mitt intresse för läsning. Det första var dikttoppen, vi hade en lista på 10 dikter. Varje vecka läste Göran upp en ny dikt och vi fick rösta hur den stod sig mot de andra.

Det andra var stunden på dagen då han läste ur Djungelboken.

I femman kom vi till Brevens skola. Jag var fortfarande sjukt dålig på att läsa men blev sjuk och fick en kasse böcker av grannen Britta Lilja i den kassen låg flera Fem böcker hon sett sina döttrar läsa. Hon lånade dem på bokbussen till mig. När jag sen blev frisk var jag bokbussens flitigaste kund.

I skolan läste Magister Lars Möller Tarzan. Vi älskade det, och han var en underbar uppläsare.

Så då kommer vi till pudelns kärna. Hur får man barn att läsa? Ja jag vet inte. Som ung skrev jag dikter, säkert en följd av Görans dikttoppen. Jag läste också dikter. Lärde mig några utantill, bla Tomten av Viktor Rydberg. Ja vet att all text som fängslar ger läslust, det gäller bara att hitta den.

 Jag har två barn som inte läser. Trots att jag läst tusentals böcker för dem. Erik har inte dyslexi men läser mest fakta böcker. Hanna har svår dyslexi, men har tränat upp sin läsning och skrivning i telefonen. Hon ser mest på film.

Läsning är en koncentrations fråga. Under flera perioder i mitt liv har jag inte kunnat läsa. Bland annat flera år efter att min mamma blev sjuk och dog. Oron för barnen har också gjort att jag inte kunnat ta mig in i texten.

Allt i livet bygger på att du kan läsa.

Hela samhället är uppbyggt på att du kan språket och att du kan läsa.

Varför lägger man inte ner mer kraft på att lära barn läsa?


Som mamma kan jag säga, det spelar ingen roll vilka böcker som lockar dig in i läsningen, oftast tar man sig vidare med tiden. Jag har läst många skildringar av Salje, Sparre, Martinsson mfl.

Jag har med glädje och lätthet läst Skotts krönika på 1000 sidor. 

I dag har jag läst om en del böcker men inser att jag just nu i livet har svårare att ta mig in i texten, framför allt om det är många olika personer i berättelsen. Jag lyssnar mest på ljudböcker.

Att skriva på nätet eller läsa på nätet gör att min dyslexi slår till igen. Jag tappar stavning, och jag förstår inte det.

Så läs för era barn, läs allt dikter, barnböcker, fakta texter, allt, för det hjälper.

Ha en egen dikttoppen. Prata om texten, var landar den i dig, hur tänker du och hur tror du författaren tänkte?


Snart är det läslov. Gå hem och läs.

Eller kanske skulle biblioteken har lässtunder på lovet för dem som ingen läser för??


fredag 11 augusti 2023

När livet inte blev som jag trodde

 

Inte förväntade jag mig att få två barn med diagnoser.

Inte trodde jag att jag skulle få slåss för dem genom hela skolan och till och med på deras första arbeten.

Inte trodde jag att man skulle vara så blind för sitt eget tillkortakommande att man skyller det på andra. Trots att vi sett det tidigare.

Människor kan lukta sig till andras osäkerhet och bristande förmåga. Jag har låtit människorna i min familj åka i båten medan jag legat i vattnet och skjutit dem i land. De har gått genom livet nästan helt torrskodda. Medan jag nästan gått under. Kanske är jag en idiot som förväntat mig tacksamhet, kärlek och ödmjukhet.

Under resans gång har samhället blivit alltmer exkluderande mot avvikande människor. Det gäller i princip gamla, sjuka, handikappade, funktionsvarierade och invandrare. Om vi gick ihop skull vi kanske bli en grupp större än de normalstörda, under förutsättning att folk är medvetna om sina tillkorta kommande.

Men nu sitter jag alltså här med människor som snäser åt mig, dagligen talar om att jag är dement. Att jag inte minns det de uppenbarligen aldrig sagt till mig eller någon annan i familjen. Jag är duktig på att känna in stämningar men är inte tankeläsare än, det kommer väl.

Jag får inte lägga mig i. Nej det är väl helt okej om den som sa det verkligen kan ta ansvar själv. Men så är det inte. Jag går sönder av att se på skiten. Hit flyttade mot min vilja Eriks flickvän, ändå har han mage att vara otrevlig mot mig. 


Nej det finns inget kvar av mig. Det spelar ingen roll vad jag säger, har jag fel får jag det nedkört i halsen, har jag rätt får jag skit även för det. I förra veckan fick jag höra att "man sitter i rullstol som en jävla idiot". Tack! Jag sitter numera i rullstol när det är längre sträckor att gå, då mina axlar är helt utslitna. Det har varit/och är fortfarande sommar och då kunde jag inte få någon ny kortison spruta i axlarna. 

Ingen kan förstå hur det är att leva i en familj med tre människor som inte fungerar som alla andra.

Ingen har samma problem som någon annan men det är ändå för mycket.

Att bo tillsammans med tre vuxna unga som borde leva sitt eget liv är inte lätt. De ställer krav som om jag är deras mamma men ställer själva inte upp som om de var barn. De vill bli behandlade som vuxna som jag inte har något med att göra men vill ha servicen som ett barn. 

Jag trodde jag skulle kunna gå tillbaka till någon form av arbete. Jag trodde att jag skulle ha lugn och ro runt 55 års ålder. Men i stället eskalerar problemen ständig och når nya höjder. Ovan på det kommer ekonomin, vi betalar nu 7000 kr för lånen på Swedbank till en ränta runt 6% och 7% på ett av lånen. Nu tog maken ett billån på 20 000 kr till en ränta på 13%.

Som det ser ut just nu går det runt precis i höst. Men då har jag ännu inte fått tag på all ved, vilket beror på att pengar saknas. Hur jag ska göra med elen vet jag inte.

Men det är en tvåa ledig i Vivalla på gatan bredvid där jag bodde på 80-talet. Ja jag längtar tillbaka till den tiden.  Kan man fly sina problem?






tisdag 4 juli 2023

Ingen hjälp att få.

 Om man i Sverige i dag blir utkastad från sitt hem som ung vuxen utan arbete och kanske med en diagnos, finns det således ingen hjälp att få.

En ung kvinna från Lindesberg blev utslängd av sin fosterfar en helg. Han jobbar själv inom kommunen och vet att det inte går att få någon hjälp.

Man hänvisas runt. Ring socialsekreterare, hm ring försörjningsstöd, hm ring Lss (där var det stängt pga semester) Ring socialjouren, hm ring Örebro kommun eller skriv dig där ....

Örebro kommun nja du är ju från Lindesberg.... vi har ingen hjälp att ge dig.

Men du förlorar din handläggare på AF som skulle återkomma om ett jobb på måndag. Kan du möjligen ta in på Hotell???

Utan pengar.

Var din fosterfar inte snäll eller varför kan du inte bo kvar? Oj då det är ju verbal misshandel... ring gruppen som har hand om misshandlade kvinnor och de som är utsatta för våld pga alkohol, nehej han dricker inte... ring socialjouren... detta är ju inget akut ärende... Men hallå jag är hemlös jag kommer inte in i mitt hem, har inga kläder osv...

Nä vi kan inte hjälpa dig.

2023 kan vi inte hjälpa en funktionsvarierad ung kvinna som levt isolerad i sitt hem sen gymnasiet.

Nu är hon hemlös.

utan kläder och pengar.

Med moderns goda minne, för hon vill inte ha kontakt med sin dotter.

Ja jag anser att både fosterfader och mamman är fullständiga psykopater.

Må de brinna i helvetet.



onsdag 31 maj 2023

Anita tror...

 

I dessa tider är det inte lätt att veta, vem som sprider vad och varför. Varför vissa kommer undan med allt och andra aldrig.

Fredrik Federley fick lämna allt för att han blev kär i någon som varit pedofil. Personen i fråga har avtjänat sitt straff, antagligen också en behandling. Vem kan bli avskedad och uthängd av media utan att vara skyldig till något alls.? Skrämmande. För hur många vet vem som bär på vilken hemlighet?

Jag gillar inte pedofiler jag heller men varför straffa tredje man?

Nu läser Fredrick till präst, för de enda som inte svek honom var kyrkan.

Det regnar drönarattacker över Moskva.

Ryssland skyller på Ukraina, men det förnekar Ukraina, vi lär inte få veta förrän efter krigsslutet.

Men jag tror att det antingen är en prorysk grupp som tröttnat på Putin.

Eller så är det Putin själv som vill ha en anledning till att använda kärnvapen i kriget mot Ukraina.

Varför blir vi inte insläppta i NATO?

För att Turkiet och Ungern går i Putins ledband, skiträdda för att sugas in i forna Sovjet. Turken vill ha stridsflyg så rädd är han.

Sverige går som tåget för att kronan inte är värd något, då är det lätt att exportera Svenska varor. Det ger en stark ekonomi och den vill riksbanken slå hål på. Men priserna i Sverige sjunker inte, kan ju bero på alla jävla jobbskatteavdrag. Medel Svensson har mycket pengar på fickan. Nu skyller man det på elstödet. Men det handlar om rika som shoppar dyra märkeskläder, krisen drabbar inte unga som bor hemma hos rika föräldrar. Det drabbar ingen på Sture plan eller influenser vars lön följarna betalar.

Men nu är sommaren på väg och allt känns bättre.


 

måndag 15 maj 2023

Gudrun Sjödén persona non grata dokumentären

Hösten 2022 gick ett drev mot Gudrun Sjödéns person och företag.

Många hakade på, det verkar vara lätt att kränka en gammal människa i synnerhet om hon är rik.

I dag kom dokumentären. Som skulle visa allt från Gudruns perspektiv, men så blev det inte.

Man hackar på praktisk taget allt. Hon stjäl mönster från naturfolken och andra folkgrupper. 

Hon använder inte svarta modeller bara asiatiska.

Hon är en mobbare och hon säger fel saker ofta.

Medarbetare kritiserar henne hårt.

Svarta driver sin black life matters mot henne.

"du har afrikanska mönster i kollektionen men ingen svart modell är med."


Hon har startat, drivit och utvecklat sitt företag i 50 år, själv är hon 80 år.

Hon är mång miljonär, själv kart.

Det är Bianca Ingrosso också mfl ser ni svarta modeller i alla svenska företag? Hur är det med Ewa i Valla? 

Jag tänker att hon känner sin kundkrets, tanter i min ålder med 10 år hit eller dit. Jag tror få mörkhyade identifierar sig med Gudruns kläder. Kläder bärs oftast av lärare och kvinnor inom kultur, kreativa yrken. Och en och annan tant som jag.

Jag tror(och förlåt för det) inte att den kundkretsen är särskilt intresserade av unga svarta modeller. Man måste inte ha med färgade människor, man måste ingenting.

Precis som svarta/färgade klagar på att det inte finns skönhetsprodukter, plåster, bandage mm i deras färg, vilket ju är själ klart så måste somligt få va som det varit.

Gudrun är i sin värld och har nog inte grävt ner sig i black life matter trenden som vi andra fått den.

Hon driver ett företag som nog alla vill ha.

Jag blev rätt förbannad på den svarta tjejen som var sur över att hon kunde köpa en våning på Manhattan när hon tvingades ut ur sitt eget bolag, som hon startat och drivit i 50 år.

Men Gudrun köpte aldrig någon lägenhet på Manhattan. Kanske för att de färgade tjejerna som jobbade för henne drev samma skit mot henne som alla andra.

Sist i dokumentären kom det fram att allt som lagts till henne som skuld var hon inte en skyldig till.

Det var VD som sagt och gjort det mesta, ändå lägger man som vinjett att anställda påstår att det är Gudrun, trots att det finns dokument som stödjer motsatsen. 

Under hela dokumentären kokade avundsjukan. 

Lämna denna kreativa kvinna i fred. Låt henne syssla med det hon är bra på resten av livet. Att driva henne i landsflykt är fel och Expressen borde gjort en bättre research.

Hur illa detta skit skakat företaget får tiden utvisa.



måndag 27 februari 2023

Lite att fundera på.

 



Varför är Sverige plötsligt i sämre ekonomisk status än alla andra länder?

Varför skyddar Erdogan den Kurdiska räven?

Vill inte han ha alla kurder utlämnade men behåller denna kriminella idiot.

Vart tar alla miljarder vägen i UNHCR, för tydligen når de inte folket som behöver dem?

men lönerna till personalen är väl tilltagna...

Varför tar det minst tre bankdagar innan pengarna kommer in på kontot för elen?

För att det är miljoner i ränta som banken vill åt.

Varför skyller man klimatkrisen på kor och bilar?

Kor upprätthåller ju den biologiska mångfalden.

Varför säger ingen som det är, att det är avverkningen av regnskogen som gör att klimatet ballat ur?

Varför ska vi åka elbil när vi har elbrist?

Varför ska vi bygga elbilar när det exploaterar jordbruks mark, fjällnära skog och renskötseln försvinner i princip. Är inte elbilen då ett större hot mot klimatet än bensinen som vi ju ändå renar rätt bra och dessutom snart kör på tallolja bara?

Vart tog Teslas vatten drivna bil vägen?

Jo det fanns en prototyp men den köpte oljeländerna upp för att kunna fortsätta sälja petroleum.

Varför förbjuds inte företag som inte producerar hållbara produkter, så som Shein?

Varför följer unga och alla andra influensers, varför gynna dem så de lever i princip gratis. gratis skönhetsvård, gratis smink, gratis kläder och gratis elektronikprylar.

Hur kan man försvara detta i dessa klimattider när vi inte har råd att leva, vi vanliga medan influensers dränks i gratis prylar.

Avfölj. Du slipper köp ångest och kan lägga pengar på vettigare saker, som hållbara kläder.

Varför är det alltid vi som inga pengar har som skänker till välgörenhet och till tiggare?

Fråga din influenser hur mycket hen skänker av intäkterna varje månad.

Vi ska skämmas över att vi flyger, men det är väl ändå mer än så som sabbar klimatet.

Varför höjer riksbanken styrräntan trots att alla ekonomer varnar för en finans krasch och en bostadkrasch. Företag, bönder och byggherrar har lån som de snart inte kan betala. Vem vinner på det?

Husen i Sälen och Idre har sjunkit i pris med 40% sjukt. Vem köper upp dem?

Hur kommer det sig att försäkringsbolag kan köpa in sig i den offentliga vården så att deras kunder går före olle som väntat på en prostata operation i 7 månader. Offentlig vård ska väl inte gynna privata vårdförsäkringar. Där av förlusterna i vår vård. 700 000 personer gick före i vårdkön 2022. Du var inte en av dem, inte ens kungen!!!

Varför utvisar vi invandrare som bott här i 8 år och JOBBAT OCH BETAL SKATT men låter andra stanna. Till och med barn och kvinnor utvisas till AFGANISTAN en diktatur med kvinnomord i lagen.

Varför fick Mats i polisen ta hela skiten efter den manipulativa kvinnan och polis chefen?

Han tog sitt liv det måste ses som mord vem skall dömas?

troligen ingen.

Det borde vara fängelse på att hänga ut människor som inte ens fått en rättvis rättegång. 

Enligt svensk lag är man oskyldig tills motsatsen bevisats. Här dömer man en man utan rättegång och domen läses upp i direktsändning i tv.

vi har blivit en jumbo nation fylld av dårar inom politik och på tjänstemans nivå.

Vi är inget välfärdsland längre.  






lördag 11 februari 2023

Sverige och världen

 


Sverige utropar sig ständig som ett välfärdsland. men det är inte längre sant.

Vi har så många fattiga närmare bestämt 2/4 av vår befolkning lever med kniven på strupen, ekonomiskt. Resten lever i överflöd.

Vi har många som lever i utanförskap.

Vi har många hemlösa, som får skylla sig själva....Nej såklart tycker inte jag det.

Fler lär det bli då hyrorna chock höjs nu i början på året.

Ica höjde priset på konserverade mandariner med 7 kr och kattmaten med 10 kr. Exempel från sånt vi köper.

vi sänker priserna på det du handlar. Vem är mallen? Nej vi kommer åka till Willys och handla oftare nu, bensinen är billigare än maten vi köper där.

Men vi har också HEMLÖSA BARN I SVERIGE 2023 HAR VI BARN SOM BOR PÅ GATAN!!!!

i välfärdslandet Sverige????

Vi har tyvärr en oduglig regering, tyvärr delvis mitt fel som röstade på dem. För att få lägre bensinpris, det blev inte så... Vi får sänkt reduktionsplikt 2024 nej det får vi inte för då har EU höjt andelen som ska blandas i bensinen.

För att få el stöd  innan vintern kom, innan räkningen kom, det skulle vara på plats nov 2022, det kommer kanske i slutet på februari. Företagare har inte fått något besked om och när det kommer.

Det regering håller på med kallas new reset, man skall ställa tillbaka klockan. För miljön....

Läs agenda 2030. 

Ingen mer än jag som funderar över hur vi kan elektrifiera hela fordonsparken, industrin mm när elen inte räcker till hushållen idag. Ska vi tillbaka till fotogenlampan igen?

Fler fattiga färre som är fruktansvärt rika.

Rika höginkomsttagare har fått 10000 kr mer i månaden. Drabbar inte vanliga svenskar.

Polisen som är vår skydd mot kriminalitet mm har löner som motsvarar 2002.

Barn svälter. Jo det är sant, i välfärdslandet Sverige svälter barn. Bara invandrar ungar vars föräldrar vill leva på bidrag, tycker kanske några. Nej så är det inte. Men egentligen, spelar det någon roll vilka barn som svälter i vårt välfärds land?

Man kan inte kalla sig välfärdsland när barnfamiljer får hämta mat hos kyrkan. Det är ett jävligt stort misslyckande.

Erdogan skrek sig hes om koranbränningen utan för Turkiska ambassaden. Han har tyvärr rätt.

Hur i helvete kan man kalla det för yttrandefrihet istället för förföljelse av ett helt folk?

Ja jag är kanske ensam om att tycka så, men i alla fall...

Nu vill Paludan bränna en ny koran utanför Turkiets ambassad, polisen sa nej, men det har överklagats....

Nu har gubben i Turkiet fått annat att tänka på, istället för att försöka dra vinstlotter på Svensk ansökan till nato.

Han har fått så han tiger. Detta kommer inte hjälpa honom i valet. Jag talar om jordbävningen.

Så fruktansvärt. Hur kan man snåla på material så hus som skulle vara jordbävnings säkra rasarsamman som damm moln. idag är det 20 000 döda. Dubbelt så många som befolkningen i Vingåker.

Det kommer i värsta fall bli närmare en miljon döda. Förkastningen är mils lång. 

Mitt råd bygg inga städer på randen till en avgrund.

Ukraina så. Slava Ukraine...

Vilket folk, vilket land, vilken ledare...

Och här står Europa och funderar och funderar på om om... man ska skicka stridsvagnar eller kanske möjligen stridsflyg...

Hur många ska dö för terroristen i Ryssland innan vi fattar. Här säger de att om två veckor börjar stor offensiven. men vi har inte tid att skicka några vapen förrän i mars april...

Ser inte världens ledare att hela landet ligger i ruiner? Här i Sverige klippte en statlig verksamhet nyss sönder hundratals vinter kläder eftersom verksamheten skulle avslutas. Kläder som hade värmt folk i Ukraina om de fått skickas dit. SKANDAL. RESURSSLÖSERI.

Vad håller världen på med?

I Amasonas skjuts urbefolkningen för att man ska kunna skövla regnskogen och odla på jorden, innan den flyger iväg... Det är som i vilda västern. Du får stycka av en bit mark och muta in. Gratis.. 

Men skogen tillhör urbefolkningen som bor där. När odlingarna tar bruk av deras mark skjuter man dem. Precis som det var i USA när nybyggarna tog urbefolkningens land. Det alla tycks missa är att det väder vi har idag med stora regnmassor på fel ställen, torka där man odlar och ja du ser ju också på nyheterna..

Det finns en vatten ström också över oss. Den styrs av regnskogens träd. Ämnet har varit uppe på Vetenskapens värld. Vi skyller alltså jordens dödskamp på bilar och kor när sanningen är den att det är avverkningen av regnskog och för all del även våra skoga som avverkas i kalhyggen som är anledningen till att vi har fått ett onormalt väder. Träd omvandlar koloxid till syre... inga träd inget syre. Goodbye...


Världen och Sverige styrs av antingen galna gamla gubbar eller hel tokiga politiker.

I Sverige vore det bättre om kungahuset fick ha ett ord med i laget.

Han är åtminstone påläst.


Vi är inget välfärdsland längre. Socialbidrag, sjukersättning mm har inte hängt med i priskarusellen. Allt fler hamnar hos kronofogden.

Somliga vräks.


Varje vecka permitteras eller sägs det upp 5000 arbetare i välfärdslandet Sverige.

Riksbanken säger att fler måste bli arbetslösa och fler husägare tvingas sälja sina hus innan han kan sänka räntan.

Vilken jävla lögn...

Inflationen beror på att bensinpriset höjdes. Då kostar transporterna mer, då blir det dyrare att tillverka vår mat och transportera den till affärerna. Elen stiger, ja då blir det dyrare att producera bröd, och allt annat som produceras i industrin. Så höjer affären priserna för man kan, eller man måste för det är dyrt att ha elen på till alla fryser och lysrör. vanligt folk ska spara på elen men det behöver inte industrin eller affärerna göra. OVANPÅ DET SÅ HAR BÖNDERNA INTE FÅTT NÅGOT EU BIDRAG FÖR  det betalas ut i dec.

 https://www.europaportalen.se/2018/06/svenska-bonder-forlorar-eu-stod

Jordbruksstödet/gårdsstödet förändras. Bla försvinner stödrätterna man får inget ersättning för dem antingen man köpt dem eller fått dem. Gårdar under 4ha får inget alls, vilket skall ses över. Hur det än är är den nya jordbrukspolitiken från Eu katastrof för svenska bönder. många står med miljon lån för att de byggt om eller byggt ut enligt Eu regler. Det kom ju nya lagar om djurhållning för några år sedan.

Fler svenska bönder kommer gå under... Bra då är vi en bra bit på väg fler som svälter och riksbanken kanske äntligen kan sänka räntan. De rika har ju fått kompensation med 10 000 kr mer i månaden för att klara el och bensin priser.


Ja vad är lösningen? jag tänker att om staten lägger mellanskillnaden på elen och bensinen så skulle inflationen sjunka. Det är elen och maten som driver inflationen. Vad kan vi göra? sluta handla dyr mat åk till Dollar Store, Willys och alla andra lågprisvaruhus. Kim, maken var i Katrineholm på Matpiraten och köpte kaffe och kött till halva priset mot vad de tar på Ica.


Polisen kan tyvärr heller inte utreda varken våldtäkter, personrån eller annan brottslighet för de har fullt sjå med att titta på alla sprängningar som sker. För ta någon för gängrelaterade brott, det händer ju inte.

Vettja om 5000 kr mer i månadslön skulle få dem att vakna till? Eller är man så slut att man inte orkar? Då borde ju regeringen göra något NU.

Alla säger att det är SDs fel att det har blivit som det blivit. Fattar ingen att detta är moderat och KD politik. Ta från de fattiga och ge till de rika. Det har de partierna hållit på med sen Gustav Wasa.

Nej de fanns inte då. men tänkesättet har varit väl etablerat sen dess. Pungslå de fattiga så du får pengar själv. Vilket var en anledning till att Franska kungahuset och det ryska blev av med huvudena.

Där för satte Magnus lås på alla lador. Magnus ladulås.

Ta från de rika, de som köper Louis Vuitton väskor och åker flyg till Marabella.

Straff beskatt alla som har pool, och mer än 7 rum och kök.

I tv tjatas det dagligen om att vi ska skänka till Läkare utan gränser, unicef, act kyrkan, räddabarnen, läpp och gomspalt, cancer, sjuka djur och hemlösa djur och och ....

Många ger av sitt hjärta trots att de inte har råd.

Har någon frågat Bianca Ingrosso, med släkt och vänner hur mycket de skänker?

Finns fler att undra över, varenda svensk idrottare i elit serier, Zlatan... skådespelare, sångare, politiker inte att förglömma. Nej få rika skänker bort pengar, som någon sa, då hade jag inte haft några.

Mitt land, folkhemmet jag växte upp i det har blivit ett kapitalistiskt helvete för alla som inte är födda med en guld sked i handen.

Må Guds vrede drabba dem som inte står upp för de svaga.

Om inte annat varför demonstrerar vi inte?

Här höjde man pensionsåldern med 2 år och den skall fortsätta höjas år från år. I Frankrike höjdes den från 62 till 64 och det blev ramaskri och enorma demonstrationer samma sak i Grekland. Här i kalla Norden jobbar vi till gravens rand i Södra Europa slutar man jobba när man är som piggast.







tisdag 24 januari 2023

Paludan och en hängd Erdogan

 


Ute är det på väg att bli vår.

Men ute i världen går vi mot en finnbullavinter. 

Ryssen är fullständig bortom all räddning. Putin har tappat förståndet fullkomligt något jag aldrig trodde skulle hända. Jag trodde han brydde sig om sitt folk. Nu skickar han ut dem i ett krig utan riktiga kläder och med gamla vapen för att bli kanonmat i Ukraina.

Ukraina fick en komiker till president som Ryssland trodde var lika blåst som han spelar i filmerna, men han är mer man för sina kläder än Putin någonsin kan bli, oavsett om han rider naken på en björn.

Med på tåget är Belarus och Turkiet. Att Erdoğan går Putins ärenden är inte helt officiellt men tyvärr är det nog så. För vad har han för nytta av att Sverige hålls utan för Nato?

Nu hittar han på alla omöjliga anledningar till att släppa in Sverige. Vi ska utlämna alla dem han vill mörda eller slänga i fängelse för att de vill ha Kurdistan tillbaka, ett land som slaktats mellan grannländerna.

Ja Nato motståndare har hängt en docka upp och ner i en lyktstolpe, vem bryr sig? Den är ju inte ens lik Turken. Sen har vi Paludan eller vad nu Dansken heter...

Han är ett förvuxet barn som bränner koranen. Att han gör det i Sverige är obegripligt men som jag uppfattar det är han Islamofob som hatar invandrare. Jag tycker inte det är förenligt med yttrandefriheten att kränka ett helt folk.

Han vill bara ställa till elände, gnuggade händerna när han ficktill upplopp i flera städer. Var så lycklig att han fortsätter och försöker provocera fram hat våld. Utvisa honom, döm honom för uppvigling av folkmassa. Han om någon är skyldig till att vår natoansökan går i graven.

Höga militärer hintar om att Ryssen har långt gående planer på att inta Gotland och Sveriges fastland.

Det märks möjligen, än så länge på cyberatackerna som kommer i sjok dagligen och alla spioner Norge och Sverige haffat. 

Regeringen lovade rätt mycket innan valet nu har de omformulerat sig och står inte ens för att de ljugit oss väljare rakt upp i ansiktet. Företag går i konkurs eftersom regeringen inte kan tänka sig skjuta på skatten de skulle betalat för pandemin nu istället för då det var lockdown (ich) Rätt vore att ge dem anstånd tills Ebba löst det här med elen... 

Sen är vår stadssekreterare också en lögnare vilket Kristersson inte tycker är så farligt, när för han har ju ljugit för hela folket, vad kan vara värre? Men jag bryr mig inte om han ljuger, mitt problem är att idioten fiskat FRIDLYSTA ÅLAR, det borde vara fängelse på det. För kan man fiska fridlysta ålar kan man ju skjuta varg, plocka ägg från fiskgjuse mm 

Dessutom sprids det nu på nätet att flera kvinnor i s är alkoholister.... som om det inte är nog med lögner nu.

Hur kunde vi börja avveckla kärnkraften när vi ska elektrifiera alla fordon och fabriker? Varför såldes kärnkraften till bla eon? som la ner den eftersom elpriset var för lågt, ja nu är det definitivt högre.

Så jag antar att eon är nöjda...


Nej vi står ensamma i Kristerssons regering, vanligt folk räknas inte.

SD lovade en massa innan valet men glömde kolla om det ens var genomförbart, vilket det inte är.

800 fler platser på våra överbelagda fängelser behövs.  Men det ska ju lösas med att fler utvisas, vart?

Många gängkriminella är etniska svenskar, bla mc gängen...

Folk är fattiga så vi höjer räntan och elpriserna. många kommer bli hemlösa...

Till sist, varför bojkottar vi inte Turkiet som resmål?

Varför sprida dina surt sparade pengar i ett land som hatar svenskar?

Åk någon annanstans...