jag

jag

tisdag 15 juni 2021

Gängkriminalitet

 

Hur ska vi lösa gängkriminaliteten?

Vi ökar på straffen. Vi måste involvera föräldrarna. Vi måste få in de frånvarande fäderna.

Förslagen är många, men det är ju inte så här det ligger till.

Jag har läst boken tills alla är döda. av Diamant Salihu. 

Sanningen är den att i Rinkeby mfl ställen mördar man inte okända människor. Man mördar sina bästa vänner, sina klasskompisar, sina egna bröder. Fäderna har försökt få ungdomarna att bli sams, men den yngre generationen skiter i sina föräldrar, i det svenska samhället, i allt. 

Sanningen är också att ingen har blivit dömd för ett enda gängmord. Det finns en tystnadskultur, de som fått sina barn mördade vet vem som gjort det men man säger det inte för man vill inte dö.

Det största problemet som jag ser, efter att ha läst boken och sett programmen på tv 4 om gängkriminalitet i Göteborg, är ny rekryteringen. Man ger en tioåring 10 000 kr att fixa ny mobil för eller köpa lite nya kläder. Man sponsrar hen med mer pengar sen ber man om en tjänst. Föräldrarna som lever på existensminimum ringer inte polisen när ungen kommer hem med kläder för tusentals kronor, kläder det skulle tagit dem 10 år att kunna köpa för sparpengar de inte kan spara.

Så det verkliga problemet är inte fler poliser, hårdare straff eller fler vuxna.

Problemet är att dessa unga kan tjäna en miljon på en vecka.

Det andra problemet är att ingen vågar vittna eller tjalla.

Det tredje är som ovan nyrekryteringen.

Hur stoppar man detta?

Jag har en kontroversiell lösning.

Stoppa inflyttningen till dessa utsatta områden för unga människor och barn familjer. Stäng skolorna i området och sätt eleverna i andra skolor. Utan unga att rekrytera dör gängen ut.

Ett annat förslag är att när det börjar gå åt fanders ta hela familjen, ta mobiler och flytta hela familjen till okänd ort. Se till att båda föräldrarna har jobb på nya orten och att ungdomen får en skolgång som fungerar. Låt det ske fort mitt i natten eller tidig morgon. Ingen ska kunna ringa någon och berätta vad som hänt. Familj efter familj, sprid ut dem i hela Sverige, bryt deras kontakt mönster genom att ge dem nya mobiler. De som vägrar sätt dem på ett plan hem till det land de kom ifrån.

Detta är grymt, det är fruktansvärt att göra så här mot människor. men alternativet är ett för evigt pågående krig mellan olika gäng, en vacker dag dör någon som inte har ett skit med detta att göra. Nej det har redan hänt i Göteborg där en unge, ett barn sköt en 20 årig man för att visa att han var mogen att mörda människor. En annan ung man blev skjuten utanför en restaurang bara därför att han stod där.

Jag förstår inte varför vi inte använder insatsstyrkan mot denna kriminalitet.???

Jag brukar se på efterlyst. Varje vecka ser man unga män med färgat skin råna butiker, skjuta folk och misshandla gamla för några tusenlappar. Vi ser gäng som ger sig på andra ungdomar för att få tag på en telefon, en jacka eller bra för att skända dem. Svenne hatet är djupt.


Vi löser inte detta med mer hat mot invandrare. Vi måste förstå att deras föräldrar kom till Sverige för att deras barn skulle få växa upp i trygghet och få en utbildning, istället dör de för vännernas kulor. Skjutna i ryggen....


Bryt upp dessa subkulturer dessa samhällen i samhället som inte har några lagar. De lyssnar inte på sin Imam, inte på föräldrarna och de skiter i vårt svenska samhälle och dess lagar och regler. Dessa ungdomar har skapat en egen subkultur med egna lagar och regler. Och vi kommer inte åt dem.

Vi kommer inte åt dem, det är en sluten församling. Vi kan bara titta på. Vi hyllar dem genom att ge dem pris när de sjunger om vapen och vem de ska mörda eller har mördat.

Förbjud musik videos med kriminella inslag. I bland är detta  kontrakterade mord. Man sjunger om vem man vill ha mördad. Ge för fan inte pris denna sortens musik, skit samma hur många som gillar skiten. Det finns så många skötsamma rappare som är värda ett pris.


Men vi i Sverige vågar inte. Vi tittar på och det är det samma som att legitimera det som sker. Det hjälper inte att ondgöra sig i TV-soffor, här måste det ske lagförändringar och här måste man handla nu.

Tillräckligt många har dött.


Ta en allvarlig funderar på hur vi hade reagerat om det var 20 unga som dött i gängkrig från Lidingö, Södermalm eller Hammarby sjöstad?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.