jag

jag

söndag 16 oktober 2016

Företeelser

Borgarna fick igenom mindre skatt, alltså fick de som jobbar och redan har pengar ännu mer pengar i börsen.
Plötsligt hade många en mycket bra lön.
Oj sa etablissemanget Det hade vi ingen anning om!

Detta fick till följd att det blev många på hus och lägenhetsvisningarna i stor städerna.
Herre gud så kan vi inte ha det. Folk har för mycket pengar.
Så staten införde kontant insats. Det hjälpte inte för de som har pengar kunde lätt leva på en lön om de behövde och spara den andra det innebar att på ett år hade de flesta så där 300 000 kr. Då bestämdes det att man är tvungen amortera ner till 50% av inköpspriset. Men inte ens det var svårt för dem med pengar.

Tidigare under sossarna hade folk kanske inte så mycket i börsen men man hade bra sjukvård, bra åldringsvård och bra skolor. och man hade pengar när man blev sjuk eller arbetslös. För säga vad man vill efter Folkpartiets och Jan Björklunds skolpolitik gick det åt fanders med skolan. Vilket beror på att moderaterna jämnade vägen för friskolor. Alla skulle plötsligt gå på friskola, även medelklassens barn. Det utarmade den svenska skolan. Då på min tid fanns det kanske som mest 15 val man kunde göra idag över 300. Ordet över etablering finns inte längre i svenskan.

För att locka barn till dessa elitskolor satte man högre betyg och ryktet spred sig att går du där får du aldrig sämre än G.

Plötsligt hade samhället inte längre några arbetare för alla ansåg sig vara medelklass.

Kvar i skiten med pensioner och arbetslöshetsersättningar det inte gick att leva på stod vi. helt utanför den köpfest som på gick i samhället. Vi levde på ynka 7000 kr i pension kanske 10 000 i arbetslöshets ersättning. Och unga människor som precis gått ut gymnasiet fick inga pengar alls, det finns inte längre någon KAS kontant arbetslöshets stöd som det fanns när jag var ung. Unga som blev fast i hembo.  Vi å andra sidan kunde inte söka bostads bidrag eller bostadsstöd för vi har en ung människa som bor hemma och f-kassan anser att hen skall betala hemma skit samma om hen har lön eller ej.

Ett trevligt moment 22.

Det finns inga pengar är det man hör överallt. men till invandringen finns det både boende för 25000 kr i månaden per person och full pension till dem som aldrig gjort ett handtag i Sverige. Invandrarna som kom igår har dyrare byxor än jag kan köpa till mitt barn, finare mobil än alla i min familj. Det vore okej om det inte var så att jag betalade kalaset. Från min pension tog Persson 600 kr han skulle lämna tillbaka dem, det hände inte. I januari i år tog de 200 kr till.  Jag betalar alltså 800 kr i månaden till staten och jag får inte så mycket pengar över att jag kan leva på det. Men nya flyktingar får dyra boenden, dyr mat och dyra kläder och prylar.

Hallå jag är svenska jag har betalat skatt vad får jag för det??? Dom får gratis sjuk och tandvård jag har inte råd att gå till tandläkaren.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.