jag

jag

måndag 25 november 2019

Klimat ångest -en bluff

Där står ungarna och skriker att vi inte ska flyga, att vi ska sluta äta kött för klimatet.
Vilket jävla hyckleri. vem köpte dem?

Okej vi ponerar hur vi ska leva enligt alla konstens regler, enligt miljöaktivister och alla djurrättsaktivister hur blir det då?

Alla köper begagnat. Ingen äter kött. Inga djur ska lida alltså skjuter vi inga djur. Vi reser inte för det gynnar inte miljön.

Detta funkar på kort sikt för hur blir det?
Första frågan vad gör vi med alla djur, de får ju inte avlivas och de får ju inte släppas ut för det är faktiskt djurplågeri.
Vad gör vi med alla bilar alla som inte går på vatten är miljöfarliga. Vi kan inte använda el-bilar för deras batterier gör att hela världen måste grävas upp för att få tag på ett ämne som måste finnas i batterierna alltså är de en miljöbov värre än bensinen. Svensk åkermark projekteras för brytning.

Så då kör vi.

2021 är alla begagnade prylar slut. Alla kläder är återvunna flera gånger om det är bara trasor kvar. Möbler mm är nu svindyrt för det finns inga. Vi kan nog inte måla om färg är inte miljövänligt..
Eftersom inget nytt ska produceras har ingen något jobb längre. Gatorna är tomma för det får ju bara åkas kollektivt. Vad ska vi göra med alla vägar?

Skogen där de vilda djuren lever är full av sjuka älgar och kadaver som svultit ihjäl. Vildsvin har bökat upp skogarna så träden dött och den återväxt vi satt äter älgarna upp. Ingen svamp inga bär.
Inget virke för man kan inte ta tillvara död ved. Barkborrar svärmar i skogen.
Åkermarken som vi tänkte använda äts upp av hungriga vilda djur.

Om vi ska leva utan kött behöver vi producera jätte mycket mer för att våra barn inte skall bli dumma i huvudet som neandertalare igen. Det var som bekant först när vi började äta tillagat kött som vår hjärna tog en språng i utvecklingen och vi blev homosapiens, den intelligenta människan. Innan dess var vi apor, back to apes alltså....

Utan animaliskt protein går vår utveckling bakåt. Vi i Sverige har inte så mycket grödor att välja på om vi ska bli vegetarianer. eller blir vi veganer för smör och ost går väl inte att äta då vi inte har några djur ej heller ägg.

Vi flyger inte, åker inte bil och köper inget nytt.
Alla som jobbar i tillverkningsindustrin och livsmedelsindustrin riktat mot animalproduktion blir arbetslösa.
De som säljer biltillbehör, sköter skötsel av bilar, mekaniker mfl blir arbetslösa. Vi måste såklart sluta med import och export det är förkastligt ur miljö synpunkt. Vi åker heller inte på semester.

Frågan är vad som hänt med de delar av landet som inte är städer? hur ser Norrland ut?
Troligen är landsbygden avvecklad. För vem kan bo där när det inte finns kollektivtrafik ingen industri och dåliga vägar?
Vad ska vi försörja oss på? alla kan ju inte leva på försörjningsstöd för pengarna i kommunerna kommer ta slut när ingen betalar skatt. Dessutom kommer miljoner människor från tredje världen invadera då de svälter ihjäl där borta i ökenländerna utan inkomst då vi inte köper deras varor.
Hur ska vi göra med elektroniken som är så energi och resurskrävande?

Så vem gynnas av detta?

De rika. Har ni inte fattat det än?

De har råd att betala straff avgifter för sin bil. De åker på semester ändå trots flygskammen. De äter kött de själva skjutit vem kollar på godsen hur det går till?
De har råd att köpa nya kläder trots att de vid det här laget är svindyra men lite får de ju igen eftersom alla skriker efter begagnat.
Det kommer växa fram en gigantisk svart marknad som gynnar maffian och de rika.

Så  det är detta ni vill ha? eller rättare sagt det är detta Världens rikaste vill ha.

Mitt förslag är att alla strejkande ungar går tillbaka till skolan och lär sig hur världsekonomin fungerar.
Det ingen tänkt på är hur det blir för de fattiga, de kommer inte ha något jobb. Vi kommer få gigantiska flyktingströmmar.
Kriminaliteten kommer växa oss över huvudet. Vi ser ju redan hur det är i klassklyftornas Sverige med no go zoner där nya svenskar bor utan alla andras rikedomar.

Så blir det om man tänker ända fram.

Nu gör vi samma sak men med Anitas idéer.

Hur blir vi klimatsmarta?
JO...
Vi slutar importera skräp höj skatten på Kina prylar som ingen behöver. Gör dem dubbelt så dyra som svenska varor.
Vi går tillbaka och ser vad som funkat förr.
Så det första vi gör är att förbjuda plasten, sen gör vi en plast insamling med pant på all plast du lämnar in.
Vi förbjuder aluminiumburkar.
Vi återupprättar glasflaskan.

Vi gör pant på elektronikprylar och bilar.
Vi gynnar svenska bönder och djurvänlig djurhållning. Human avlivning osv, tillexempel genom ambulerande slakterier.
Vi gynnar småskaligt jordbruk och små skalig odling.
Vi åter tar jordbruksmark och minskar vägbeståndet samtidigt som vi bygger ut järnvägen och återinför rälsbussar mellan små samhällen.
Tåg ska vara mycket billigt så billigt att folk väljer det istället för bilen. Hela Norrland och hela inlandet ska ha järnväg. Glesbygd ska ha mer pengar än städerna och skatten ska vara lägre för både folk och företag ju längre bort från storstäder det ligger. Då först får vi en levande landsbygd.
Vi börjar tillverka det vi konsumerar. Möbelindustrier, borstbinderier, spinnerier och vi kan låt Algots återuppstå.
Kumla får tillbaka sin skoindustri och sina kex.

Vi gynnar små företag så som slaktare, konditorer och bagare. Ju närmare de är sina kunder desto bättre.
Kanske kan vi åter införa hästen som transportmedel korta sträckor återupprätta skjutstationer, en kul grej.
Alla som bor i städerna ska ha en egen kolonilott att odla på nära lägenheten där ska det vara möjligt att ha några höns odla lite potatis och frukt. Jag fattar inte varför vi inte tänkt på detta när vi bygger i dag.
Alla hus skall värmas med en blandning av jordvärme/ytjordvärme/vind och solenergi. Vatten producerad el skall gå till fabriker.

personligen tycker jag vi kan lägga ner www. Vi måste gå tillbaka till papper igen. För det kommer bli så att den kriminella världen kommer ta över webben. Identiteter kapas pengar stjäls och ingen vet av vem och var. Vi behöver vår egen valuta i reda pengar.

Det är också dags gå ur EU. Finns ingen anledning att vara med där eftersom varje land ska sköta sig självt.
Import skall vara begränsad till frukt och sånt vi inte kan producera själva. Lika för alla.
Klart vi ska åka på semester men ta tåget.
I dag kostar det mer för en familj att åka tåg till Göteborg från Örebro än att ta bilen. Vilket är helt jävla sjukt.
Bussen är också dyrare. Hur kan den va det är 50 pers åker med?

För att minska bilåkandet föreslår jag förbud mot att åka bil i städerna för dem som inte bor på landsbygden.
Alla instanser så som försäkringskassan, arbetsförmedlingen, socialen mfl ska ligga utanför stan. Bättre att folk i stan tar bussen dit än folk från landet åker bil dit.

Satsa på köpcentra som Marieberg men gör bussar dit från hela länet. Låt städerna har sin bio, restauranger, caféer  och små butiker.
Vi återinför svenskt postväsen och svenska banker i varje by. Vi gynnar små skolor på landsbygden mer pengar ju längre bort de ligger och högre lön till lärare i småskolor, på så sätt slipper vi mobbing och utanförskap.

Vi gynnar små föreningar och idrott på landsbygden. Vi satsar på tjejidrott, så som hästnäringen.
Vi återupprättar gamla kunskaper så som att sy, laga mat, slakta och väva. Vi återupprättar det också för män så som att laga fiskenät slipa knivar och arbetsredskap. Händighet skall uppmuntras. Att laga saker ska vara självklart inte att kasta och köpa nytt.
Alla maskiner ska det finns reservdelar till.
Slit och släng är förbi. Lump kan man göra papper av...
Vi inför närpolis på landet och i bostadsområdena.
Ålderdomshem där man bor.
Vårdcentraler tar över en del av vad sjukhusen gör idag. Små sjukhus så kallade sjukstugor och lasarett ska finnas inom 5 mil. De stora länssjukhusen ska vara hårt specialiserade varje sjukhus i en region skall sköta sitt så som Ortopedi i Lindesberg. Cancervård i Karlskoga osv.
Fler jobb, fler som jobbar mer skatteintäkter. Alla ska få jobba inte tvings till det 2 dar innan man dör. Flexjobb skall börja där två eller flera delar på ett jobb. Invandrare skall börja jobba samma dag de kom de får gå bredvid någon med samma utbildning eller välja ett jobb de vill ha av de yrken det fattas folk till och lära sig samtidigt som de lär sig svenska.
Religiösa skolor och föreningar ska inte få stadsbidrag. Föreningar med snäv inriktning där inte alla kan vara med får klara sig på sina medlemsavgifter.

Vi strävar efter ett jämlikt samhälle där alla är lika mycket värda oavsett kön, ras, tro och funktion.

Ja detta är min ide om ett hållbart Sverige. Allt kan säkert förbättras.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.