jag

jag

onsdag 28 mars 2018

Allt faller fritt som i en mardröm



Mycket har hänt sen jag skrev "Sverige i fritt fall".

Jag ser hur livet försvåras för oss på livets kant.
Hur det nästan är omöjligt att ta sig in på arbetsmarknaden efter en tids sjukdom. Hur man skickas hit och dit. Hur man hamnar mellan stolarna. Där en verksamhet ser en som arbetsoförmögen medan de på andra stolar tycker att man kan klara sig själv. ja det låter kryptiskt men cirkusen finns i familjen och vi går snart under.

Maken har en konsulent som skall hjälpa honom tillbaka till arbetslivet men det händer absolut inget. Jag vet inte var det gått fel där heller men vi MÅSTE få ett jobb NU.

Veden är snart slut och vi har inte råd att ha pannan på. Ändå får vi el-räkningar på 2400 kr. Nu sitter vi här i 16-17 graders innetemperatur och lindar in oss i filtar.

Vi har tappat allt. Fotfästet, rutiner och tilltro till världen.
Om man ständigt fryser blir man tillslut helt lamslagen.

Vi faller fritt som i en mardröm.

Dottern har lagt ut alla sina sparpengar på sin häst. ca 30 000 kr. Mat, stallplats, utrustning, hovslagare och veterinärer.
Hon kan inte bidra med något till hushållskassan.

in ramlar också varje helg två till. dels Hannas pojkvän och sonens flickvän.


Det går väl om det inte vore så att ingen av dem delger mig sina planer och det gör att vi ständigt hamnar i kaos.
Sen går det inte att äta vad som helst när man har gäster. Är vi själva kan vi äta rester och värma lite allt möjligt för att spara pengar.

Jag har tyvärr gått in i väggen.

Jag känner mig övergiven av samhället, uträknad.
Jag upplever att vi som familj får absolut inget stöd från samhället.

Maken behöver verkligen ett jobb.
Dottern är i akut behov av att komma ut på arbete. men f-kassan och alla instanser de skickar en runt bland olika aktörer och tillslut vet vi inte ens om hon någonsin kan jobba igen. Hon håller på att falla sönder.
Hon har tappat tron på sig själv, vill bara ha ett jobb.

Sverige i fritt fall, på tv diskuteras det om vi ska ha minareten med böneutrop i våra städer. Vi över väger detta trots att invandrare varnar och ber oss låta bli.

Vi blundar för sharia domar i våra sub områden där kvinnor blivit rättslösa, i SVERIGE 2018. vart är vi på väg?

13 000 hemlösa barn i Sverige. och ännu fler familjer upp emot 20 000 familjer har inget eget hem. Uteliggarna i stan är inte alls missbrukare, i alla fall långt ifrån alla. Många är gamla det gör ont i själen att se dem plocka burkar och äta kastade hamburgare utanför donkan. Jag vill hjälpa men har inga pengar att hjälpa med.

Men på andra sidan av ekonomiklyftan är de som har råd att låta ungarna köra trimmad epa för de har råd att betala böterna. De som ger sina ungar flera tusen i månadspeng för att de vill slippa sina egna barn.

Ryssen manipulerade USAs val eller inte. Nu uppdagas nya sanningar, där det framkommer att man med hjälp av FB skickat riktad information till miljoner människor. man har manipulerat presidentvalet och skyller sen på Ryssland....

Ryska idrottare stängs av pga doping men jag hörde(sant???) att norska laget där har alla astma...

Vad är vad? vad är sant, vad är falska nyheter? Hur ska man skilja på information i dag?

Ute i världen krigar de mot varann  i andra länder. Människor bor i usla tältläger, vi har fattiga Européer som tigger på gatorna. Folk här är hemlösa.

Snart är det påsk.

De rika frossar i mat hur många tänker på att bjuda in någon som inte har tak över huvudet eller mat på bordet. Ingen för vi är ett folk som blivit oss själva nog.

På Oak Island letar man efter en nergrävd skatt 70 m ner i backen som frimurare, korstågsfarare eller kapten Kid skulle grävt ner. 70 m ner i backen -förlåt men hur då?
Miljoner har spenderats genom år hundraden på att hitta vad det nu är.

I Örebro målar vi gator rosa och blå men vi har inte råd underhålla vägarna på landsbygden eller ens i villaområdena.
Varför är kulturen så viktig att den får kosta mer än den smakar? Varför när skolan haltar.

Varför gör vi inte en kort utbildning/validering så de lärare som jobbat 20 år i yrket kan få ett intyg på att de vet vad de gör? vi frågar ju inte lärare som utbildat sig om de vet vad de gör för pengarna de gnäller bar att lönen är för låg. men om de fick bättre lön skulle de då vara bättre lärare? nej och om det är så då ska de skickas hem för ingen ska göra ett sämre jobb för att de tycker sig ha dålig lön.

Sluta använda stafettläkare/hyrläkare. Om ingen vill ha det så försvinner det.
Skippa hela bemannings svängen. Är man en gång bort vald av dem har man inte en chans till och företagen har ingen aning om vilka resurser de missar.

Vi faller och Sverige faller. Ingen vet vart vi är på väg.

På tv kan man också se att Hitler inte allas dog han levde in på 70-talet i Paraguay och Mengle gifte sig långt efter att ww2 var över.

Tro tro som du vill, och det är nästan sanning.. eller???
Vem vet inte du vem vet inte jag, vi vet ingenting...









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.