jag

jag

onsdag 30 december 2020

Julen och tankarna på den tid vi lever i.

 

Världen är upp och ner. Jag kom att tänka på ett omslag till vårt kyrkblad för några år sedan då Per var kommunister. Ett träd upp och ner. Sannerligen vände han upp och ner på det mesta i vår kyrka med sin charm och sin buddistiska variant av kristendom. Men det var en piss i Mississippi i jämförelse med världen idag.

Nu vet man inte längre varken ut eller in med det mesta i vår värld.

Vaccinet som skall tas är ett DNA vaccin. För att vi ska förstå hur fruktansvärt viktigt det är att vi tar detta vaccin så har flera länder bestämt att man inte kan resa , gå på bio eller handla i butiker utan ett covid pass.

Testerna vi gör är värdelösa eftersom de kan ge utslag på om du ätit en frukt, en snubbe corona testade en kiwi på nätet och fick positivt utslag. 

Folk har hittat allt möjligt på nätet om covid.

Det är omöjligt att skilja på vad som är sant och vad som är falskt.

Vad som är sant är att detta vaccin ger så många möjliga biverkningar att staten lovat betala skadestånd till dem som drabbas. Jag som allergiker mot fiska kanske inte ens kan ta skiten, är det då slut med att shoppa på Marieberg galleria?

Några av biverkningarna är sterilitet, dödsfall  och anfalytiskchock.

Jag vet inte vad jag ska tro. För min del spelar det ju ingen roll om jag blir steril, jag är redan steriliserad. Att dö är heller ingen stor sak för mig, jag är 60 år nästa år och har en kropp som jag knappt står ut med smärtan från.


Nej, jag är orolig för mina barn och dina. Jag hör så mycket om denna agenda 2030 men orkar inte läsa hela. Vänner till mig har skickat massor av länkar på föreläsningar, hemliga dokument, hemliga sammanslutningar av världens rikaste som nu styr världen och gör våra politiker till marionetter. Sant? vet inte. 

Ingen vet heller hur länge vaccinet ger oss immunitet. Om du fått covid 19 så är du immun 2 till 3 veckor, varför? Därför att alla virus muterar hela tiden. Man kan ju bara gå till säsongsinfluensan, den sprutan får du ta om varje år och ibland har den muterat så många gånger att du inte längre har något skydd utan blir jätte sjuk ändå. Vad ska vi med ett covid pass till om man ändå kan smittas av en mutation av viruset?

Jag är ingen läkare, inte virolog eller ens speciellt sak kunnig men jag är rädd.

Vi talar om restart efter pandemin. Ungefär som om man fått för mycket virus i datorn och nu gör en fullständig om start. Vad innebär det? Ja menar för samhället, vad ska vi starta om?

Alla affärsidkare har fått ca 300 miljarder för uteblivna intäkter under pandemin, men sossetanten säger att det ska betalas tillbaka. Hur då? När då? och om det inte går på utsatt tid?

Det kommer ta år att återställa en affärsverksamhet, du får inga lån om du inte är kreditvärdig, du kan inte låna för att köpa upp ett lager, du sitter kanske med en butik full av osålda kläder, vågar du köpa nya? Greta ljublar....

Hur mycket av vår välfärd är kvar efter denna restart? Hur många affärer, bolag mm överlevde, troligen bara de stora. Hur många kommer vara arbetslösa efter pandemin när återbetalningen gick åt fanders?

Vad gör man då? Man inför medborgarlön. det står tydligen i en plan några av mina vänner läst.

Tänk er scenariot när de som gått i konkurs under pandemin ska in på bostadsmarknaden, när alla deras hem ska säljas, vilka personliga tragedier det blir.  

Då undrar man nästa sak, är detta något som snickrats ihop för att få göra denna återstart?

Är det en gigantiskt bluff vi gått på? En ekonomisk återstart för dem som har pengar klarar sig bra resten går under. Mer till färre?

Ja jag vet inte. Information kommer från två håll.

Men visst känns det lite som när man sålde ut Telia och finansminister Rosengrens fru inte ens köpte några aktier i bolaget. Det är någe lurt sa jag. Dagen efter att man släppt och sålt alla aktier i Telia stört dök aktien och många blev väldigt fattiga över en natt, först och främst vanliga nybörjare i aktiekarusellen, dvs vanliga Svenssons som trodde de skulle få en rar slant till pensionen.

Vad kommer att hända och vad är bara skrämskott?

Vad är sanning?

Kan man lita på världens politiker.? Nej definitivt nej.

Vi har skrattat och hatat President Trump. Tyckt att han är barnslig som skriker om valfusk. Fast det har han rätt i. Enligt USA konstitution är poströstning inte laglig. Man hann inte ta ett beslut på motsatsen.

Vet du exempelvis att han gett de svarta i landet jobb, att han mördat minst människor av alla presidenter, Obama var värst han tog kål på flest människor genom de krig han bedrev. 

I dag behöver vi nätet för att kunna sålla bland nyheterna.  Mycket viktiga händelser utomlands tas aldrig upp i våra nyheter, för all del även vissa svenska nyheter försvinner också.

Men nyheten att Löfven gick på shopping mitt i julrushen var en bomb. Man brukar säga att barn gör inte som du säger de gör som du gör.

Hur förtroende ingivande var det att gå ut och handla i julrushen när man timmar innan stått och sagt åt svensson att inte köpa julklappar i år och inte ta hem släkten på middag? Vi lyssnade, var det därför de lite rikare och finare skulle få tomma varuhus att handla i? Ja det funkade ju uppenbarligen, försäljningen sjönk och efter jul har vi färre affärer att köpa våra saker i. Att gå på restaurang efter pandemin blir nog också en omöjlighet, den närings grenen har vi i princip sågat av, trots att de flesta inte smittas på krogen.

Tro vad du vill, men fundera ibland på varför det är som det är och vad det kommer leda till.

Ta sen en titt på det utländska nyhets sajterna. Ja jag vet inte så lätt att förstå vad det står eller vad de säger men vi måste försöka om vi inte ska fastna i en liten förljugen bubbla av sållad information.

Det man inte vet, det lider man inte av, eller????

Den som vet har ett försprång och alla rika vet bara inte du och jag.


Gott nytt år.

Vi hoppas på det bästa med eller utan vaccin.