jag

jag

onsdag 26 februari 2020

Skitprat


Skitprat har funnits så länge människan har gått på jorden.
Det är ett maktmedel.
Vem kan fria sig från skitprat? Ingen. Spelar ingen roll om du sagt det som sägs att du har sagt eller om det är en ren lögn, du förlorar i alla fall.

Säger jag något om någon står jag för det. Det har jag lärt mig som vuxen.

Skitprat har alltid en anledning.
När vi flyttade hit sas det på byn att min man var mördare som suttit inne. Barnen kom hem och frågade när satt pappa på Kumla och vem hade han mördat?

Min man som släpper ut getingarna.... Han har aldrig sagt ett ont ord om någon än mindre gjort någon illa fysiskt.

Skitprat har alltid en anledning. Du som hör det fundera på vem som sa det och vad den människan vinner på att svärta ner någon annan.

Människor bygger hat för att putta ut någon ur vänkretsen eller för att isolera någon från alla andra av rent egoistiska skäl.
Det är rätt vanligt att psykopater försöker isolera sin partner från alla andra, så att partnern blir lättare att manipulera. Man fortsätter sen med hot och ibland misshandel ömsom med gråt och jag ska aldrig mer göra så förlåt och kanske en blomkvast som grädde på moset. Nästa gång blir det värre..

Men vi talar om skitprat.

Axel Von Fersen blev lynchad, eftersom ryktet sa att han förgiftat vår blivande kung Karl XIII, vilket han inte hade. https://popularhistoria.se/sveriges-historia/1800-tal/axel-von-fersen-lynchades-av-folkmassan

Axel mördades således av en folkmassa för något han inte gjort. Prinsen trillade av sin häst, som jag minns det och fick en varböld i magen.

Att svärta ner någon med rena lögner kan jämställas med dessa ungdomsrån, så kallade förnedringsrån som pågår i Sverige idag. Man tar all heder och ära av en människa som inte kan försvara sig. Inte sällan får den baktalade höra vad han eller hon sagt om ditten och datten av någon snäll människa som i alla fall står på "din" sida (inte) och vad alla andra sagt om hen.

Förväntningarna är att personen i fråga ska säga något som man sen kan elda brasan med och piska upp ännu mer hat.

Det man inte tänker på ar två saker.
1. Man kan på detta sätt driva en människa till självmord, för detta är en form av mobbing.
2. Någon kanske tycker att den här hemska personen som sagt det här ska få lite däng för det, som i sin tur kan sluta med misshandel och död.


Ingen funderar på budbäraren, vad är sant vad är lögn, vem berättade det för dig och när fick du veta det och i vilket sammanhang.

Det är så lätt att förstöra en människa liv.
Jag undrar än i dag vem som först sa att min snälle make är en mördare? och vad var syftet?

Men du som läser det här, du vet att det inte är dåtid vi talar om vi talar om nu.
Krossa inte människor för att få uppmärksamhet, vi har haft nog av det. Människor som måste stå på andra för att synas.

Lev ditt liv, inte genom drama om andra.

måndag 24 februari 2020

Ur led är tiden



Vi gick en sväng i trädgården i dag. Det är mitten på februari, i normala fall ligger snön dm djup och det är kallt ute.
men idag är det 10 grader plus och solen skiner från en klarblå himmel och det är fullt med krokusar i rabatterna. Både de tidiga sorterna och de som blommar sent är i full blom. Dessutom har rosentryt fått musöron, något det normalt inte får före april.

Hjälp skriker alla vi har global uppvärmning. Undra vilka utsläpp som tog död på dinosaurierna?
Eller hur vi ska ställa oss till att Sahara förr var en sjö och Arktis en regnskog?

Vi kommer inte att dö av den globala uppvärmningen, vädret har fluktuerat genom årtusendena.
Det som kommer ta död på oss är den jävla plasten. Plast som gör män sterila, som går in och låser synapser i hjärnan. Redan mycket små barn ha plast i blodet. men plasten är såå bra, för vi har ju precis slutat med glasflaskor....

Bensinen och oljan är dåligt inte för att de förorenar luften, det skulle vi kunna komma till rätta med utan för att det göder mellanöstern. utan avsättning för olja blir mellanöstern utfattigt och faller tillbaka till stenåldern. Något jag tror politiker vill.

Det är så tråkigt att vi nu stirrar oss blinda på ett rött tygstycke som politikerna håller upp framför oss, ungefär som den tjurfäktare. Vi springer och så slits det undan.
frågan är vad vi då ser? och är det då försent.

Vi får höra att globalisering är framtiden.
 Det är därför vi hela tiden gör försämringar i välfärden, för globalisering innebär en jord, ett folk och inga gränser. Några få kommer vara mycket rika resten mycket fattiga.
Gå inte på den skiten, vi ska vara oss själva närmst annars blir vi lurade.

 Sverige är ett fantastiskt land, vi skänkte just 7 miljarder till WHO, men vi kan inte ta hand om våra sjuka de dör i korridorerna på våra största sjukhus eller inom hemvården. Vi är så rädda för corona viruset, frågan är hur det uppstod? Kan det vara så illa att det det läckt ut från en laboratorium?

Det sägs att det kommer från fladdermöss och att de som håller på med dessa djur är immuna, jaha och då är ju vägen kort till ett vaccin eller hur så botade vi ju smittkoppor genom att ta fram vaccin från kokoppor som mjölkerskor fick och då blev immuna mot smittkoppor. Varför kommer alla virus från Kina eller Afrika, så som ebola? Varför bryter det inte ut såna här konstiga virusar i norden?

Nu står en hel ungdomsgeneration på barrikaderna och skriker rädda vår jord era egoistiska jävlar. Man skriker det i hätska ordalag i FN och på alla globala möten om miljön världen över.
Dessa unga som har märkeskläder(dock inte Greta) dyra telefoner och som lever ett rikemansliv eftersom vi fått så stora skattesänkningar i det här landet, på bekostnad av de sjuka, gamla, handikappade och funktionshindrade.

Tänkte på det när vår minister Magda sa att invandrare inte kan leva på 13000 kr i månaden på de nya nystarts jobben. Vaddå inte leva på 13000 kr? jag har 7800 kr i månaden och jag måste leva på det.
Varför har en invandrare mer utgifter än jag? de har ju flerbarns tillägg mm. Jag har två unga vuxna hemma utan inkomst...

Ja misären är invandringens fel inte invandrarnas. Det är inte rasism. Däremot är det rasism att ge en grupp i samhället bättre förutsättningar än andra. Att ta från andra grupper och ge till en ny grupp.
Rasism slipper man om man som styrande politiker och tjänstemän är rättvisa. Ingen sa ett skit när finnarna kom eller grekerna eller italienarna eller jugoslaverna. Ingen sa ens ett skit när Eritreaner och Etiopierna kom, därför att övrig befolkning då inte behövde lida, Sverige var för alla, vilket det också ska vara.
Det är inte folket som blivit rasister det förs en rasistisk politik som föser folk grupper mot varann.
Som när Stefan Löfven säger att det är synd om dem som begår dessa avskyvärda brott mot svenska ungdomar, pissar dem i munnen och stjäl deras saker, de har ju inget. Men pappan till ett av dessa stackars barn satt i TV i en fin soffa med silverkuddar och allt och berättade att de var inte fattiga de gav sin son allt han ville ha. Nya mobiler, dyra kläder.... så varför i helvete behövde han förnedrings råna en svensk kille? För att det är kul. För att det är kul att se de jävla svenskarna rädda.

Straffet blir ungdomsVÅRD. Det är inget straff. Det är lallande. Varenda ungjävel som begår dessa hatbrott ska in på minst ett år skit samma om de är svenskar eller inte.
För vad sänder det för signaler? svenskar är så jävla rädda för oss invandrare att de inte ens vågar straffa oss. Vi regerar... inte bara i orten...
Stäng ner dessa sidor med glorifierad rapp som talar om våldtäkt, mord och misshandel. När jag jobbade på fritidsgård fick ungarna inte ens lyssna på Bob Marley eftersom han glorifierade droger främst Hasch och Marijuana, det är ju rena hostmedicinen jämfört med att glorifiera mord, nu tycker jag dock att Bob inte hade på gården att göra han heller, jag är emot glorifiering av droger och allt annat kriminellt. Å seriöst så ska Eddy Medusa inte heller spelas på fritidsgårdarna.

Så vädret följer politiken, inget är som det ska vara. 

Höj skatten, ge oss tillbaka vår sjukvård, vår socialförsäkring, lag och ordning och omsorgen om sjuka, handikappade, gamla och funktionshindrade.
Det är ren förnedring -reklamen arbetsförmedlingen gör, vem vill bli opererad av någon med svåra spasmer i händerna? Vem vill ha en utvecklingsstörd chef? Det är löjligt. Alla har en plats i samhället utifrån sina funktions förmåga och sin kunskap, men alla jobb är inte för alla.





Gå i Guds frid.