jag

jag

torsdag 10 november 2016

En joker i vitahuset.

Tv staplar tyckare som målar upp ett skräck scenario eller som säger att Trumps politik inte går att genomföra.

Jag vet inte det ja.

De etablerade, de rika, de med ett namn och ett inflytande har i åratal kört sitt rävspel.
Mörkat sanningar dolt egna ruttnade affärer och skitit i vanligt folk.
Skott sig själva och sina gelikar.
Människor som gjort saker, röstat, valt för egen vinning skull, allt medan folket kämpar för att inte bli utslängda på gatan.
En kvinna som var med när en man sköts av hennes pojkvän får livstid men en president som har sex med för unga kvinnor eller utnyttjar sin ställning... ja han går fri.

Man silar mygg och sväljer elefanter.

Nu trodde man att valet skulle bli en lätt marsch för Hillary rakt in i vitahuset, igen. Det blev inte så.
Det blev inte så för att man glömde den vita medelklassen och alla dem som bor på landsbygden. Precis som man glömmer pensionärer, landsbygdsbor och bönder i Sverige.

Världen skälver i sina grundvallar. Vad tänker pajasen göra skriker man.
Vem är han?
Allt kommer gå åt helvete det säger alla.

Kommer det verkligen att göra det?

Trump säger att han ska ta tillbaka jobben till USA. Det går inte det kan man inte säger de som tror sig veta.
Men jag tror han har rätt.
Det gick alldeles utmärkt att flytta ut tillverkningen till andra länder så som Kina, Japan Taiwan och Korea.

Varje dag hör vi om företag som flyttar sin tillverkning utomlands eller förstärker den och lägger ner i Sverige, senast Ericson.

Ingen säger något när hundratals människor blir utan jobb.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att Donald lyckas med att ta hem tillverkningen. Han har rätt, varför ska hans landsmän gå arbetslösa medan USA:s pengar bygger upp Kina. Ett Kina med en enorm vapenarsenal.


Jag förstår honom när han säger att USA skall bli självförsörjande på olja, bensin och kol. Det medför säkert att han drar tillbaka sina trupper från mellanöstern. För enda anledningen till att USA lagt sin näsa i blöt överallt där är för att försäkra sig om att få olja.

Han vill stärka kontrollen av dem som reser in i USA och stoppa muslimer med ett konstigt förflutet. Hade vi gjort samma sak hade vi inte stått här med fler våldtäkten än någonsin tidigare.

Han vill att de som kommer till USA skall vara människor som tänker sköta sig och ingå i samhället, inte bli parasiter som skriker om orättvisa och vill ha mer på bekostnad av dem som bor där från början.

Jag förstår när folk känner sig övergivna av sina egna landsmän, när man finner att man ärt en minoritet i sitt eget land.

Jag brukar se på tv program om USA. Program om människor som spårlöst försvunnit, mördats, lemlästats och tyvärr är de flesta förövarna svarta. Om det inte är någon i offrets närmaste krets.

Människor som jag är trötta på lurendrejeri, trötta på våld och hot.
Trötta på att vara fattiga och vara med och betala pengar till dem som kommer som faktiskt får mer än jag som ändå betalt skatt.

Jag anser att först tar man hand om de sina så de fattiga, de hemlösa och de sjuka och gamla får ett värdigt liv sen hjälper man andra.


Det är detta Trump vann på. Han vill att de som kommer till staterna ska förstå att de ska integrera sig, inte ge USA ett knivhugg i ryggen som tack för utbildning mm.

Men frågan är nu när allt står på spel för hela etablissemanget i hela världen vad kommer hända?

Sanningar vi aldrig drömt om kommer komma upp till ytan.

Men Donald löper större risk än någon annan president att falla offer för en kula. Passar inte galoscherna så kommer han plockas bort på det sättet, det tror jag.

Alla utgår ifrån att han bara sitter som mest 4 år, det skulle jag inte våga sätta huvudet på.
Människor i hela världen är trötta på krigen USA startat, ett USA som sett sig tvingade att gå in och lägga sig i andras göranden och låtanden. Det är många gånger deras fel att flyktingströmmarna svämmar över Europa som gräshoppssvärmar. Människor flyr inte från sina länder utan från USA:s bomber.

Jag tror det inte är för inte som många länder i mellanöstern har starka diktatoriska ledare, för att det behövs. Länder med många folkgrupper hotar att slitas sönder av inbördeskrig. 

Donald har slagit huvudet på spiken.
Han har fattat vad folket säger hemma i stugorna. Han för deras talan i valet. Frågan är om han kan göra något för dem.
Jag hoppas han kan det. Jag hoppas han gör rent hus med fifflarna, små skurkarna i toppen av näringskedjan.

Jag hoppas också han förstår att alla de miljoner människor som äntligen fått chansen till sjukvård, fortfarande behöver den.

Att alla är lika mycket värda och att alla måste få chansen att jobba. Men att de som försörjer sig på brott ska få det hett om öronen.


Lycka till Herr President.

Jag hoppas du inte gör oss besvikna.